Sınır Bölgelerinin Tarihi ve Doğal Mirasına Erişim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Sınır Bölgelerinin Tarihi ve Doğal Mirasına Erişim" Projesi

Babaeski Belediyesi ile Lyubimets Belediyesi'nce Avrupa Birliği Türkiye Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında hazırlanan "Sınır bölgelerinin tarihi ve doğal mirasına erişim" projesi sürüyor.

23.06.2014 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Babaeski Belediyesi ile Lyubimets Belediyesi'nce Avrupa Birliği Türkiye Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği programı kapsamında hazırlanan "Sınır bölgelerinin tarihi ve doğal mirasına erişim" projesi sürüyor.

Proje koordinatörü Eser Tübeler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında Babaeski ve Lubimets ilçelerinin tanıtımına yönelik belgesel çekim çalışmalarının başladığını söyledi.

Çalışmaların yaklaşık bir ay süreceğini ifade eden Tübeler, Babaeski ve Lyubimets ilçelerinin tarihi dokusunu, kültürel zenginliklerini yansıtan ve vatandaşların günlük yaşamlarının yer alacağı 45 dakikalık belgesel hazırlandığını belirtti.

Türkiye ile Bulgaristan'ın birbirine yakın bir kültürünün olduğunu aktaran Tübeler, şunları kaydetti:

"Babaeski Belediyesi olarak her alanda çalışmalar yapıyoruz. Bulgaristan'dan gelen profesyonel ekip, ilçemizde belgesel çekim çalışmalarına başladı. Öncelikli olarak tarihi mekanlarda çekimler yapıldı. Cedid Ali Paşa Camisi, Dördüz Çeşme, Tarihi Hamam, Kültür Merkezi, İl Özel İdaresi binası, Höyük Tepe, Tarihi Köprü, Fatih Camisi, belediye binası, kaymakamlık binasında çalışmalar yapıldı.

Daha sonra ilçemizde vatandaşlarımızın günlük hayatına ilişkin çekimler yapıldı. Adil Onat Caddesi ile Festival alanında güzel görüntüler elde edildi. Kültür Merkezinde ebru sanatı, yöresel el işlerimize ilişkin tanıtıcı çekimler yapıldı. Daha sonra Lubimets'te de çekimler yapılacak. Ortaya çıkacak yaklaşık 45 dakikalık video ile aslında her iki bölgenin ne kadar birbirine yakın bir kültür alanı içerisinde yaşanıldığını gösterecek. Sınır Ötesinde olsak da aslında kalplerimizin bir olduğunu hep birlikte anlayacağız." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sınır Bölgelerinin Tarihi ve Doğal Mirasına Erişim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement