Sınır Olayları - Son Dakika
Güncel

Sınır Olayları

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait bir adet MI 17 helikopterinin sınıra yaklaşması üzerine hava muharebe devriye görevi icra eden 2 adet F 16 uçağının bölgeye yönlendirildiğini, ancak söz konusu hava aracının sınıra 1.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

25.07.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'ye ait bir adet MI-17 helikopterinin sınıra yaklaşması üzerine hava muharebe devriye görevi icra eden 2 adet F-16 uçağının bölgeye yönlendirildiğini, ancak söz konusu hava aracının sınıra 1.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Suriye'ye ait bir adet MI-17 helikopterinin sınıra yaklaşması üzerine Hatay-Osmaniye- Şanlıurfa bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden 2 adet F-16 uçağının bölgeye yönlendirildiği, ancak söz konusu hava aracının sınıra 1.2 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı bildirildi.

Öte yandan, Suriye'ye ait bir adet MIG-29 uçağının sınıra yaklaşması üzerine Hatay-Osmaniye-Gaziantep bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden 2 adet F-16 uçağının bölgeye yönlendirildiği, ancak söz konusu hava aracının sınıra 2.5 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştırıldığı da kaydedildi.

4 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği, 6 adet F-16 ile Ege eğitim uçuşu icra edildiği belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı da bir adet bot ile Karadeniz'de, bir adet bot ile Ege Denizi'nde ve 3 adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi icra etti. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement