Sınır Ötesi Bisiklet Turu Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Sınır Ötesi Bisiklet Turu Tamamlandı

Sınır Ötesi Bisiklet Turu Tamamlandı

BeActive, NowWeBike, NowWeMov kapsamında Muğla-Brüksel Bisiklet Turu Muğla merkezli ENVERÇEVKO Ulusal MoveWeek Koordinatörlüğü tarafından bölgesel ve Ulusal ve Uluslararası ortak kuruluşların desteği ile 9 Eylül 2015 Brüksel BeActive çalıştay ve açılış etkinlikleri katılımı 2 bin 744 km. pedal çevirerek 46 günde tamamlandı.

19.09.2015 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BeActive, NowWeBike, NowWeMov kapsamında Muğla- Brüksel Bisiklet Turu Muğla merkezli ENVERÇEVKO Ulusal MoveWeek Koordinatörlüğü tarafından bölgesel ve Ulusal ve Uluslararası ortak kuruluşların desteği ile 9 Eylül 2015 Brüksel BeActive çalıştay ve açılış etkinlikleri katılımı 2 bin 744 km. pedal çevirerek 46 günde tamamlandı. NowWeBike Muğla-Brüksel bisiklet turu etkinliği 2014 yılında Muğla merkezli ENVERÇEVKO MoveWeek Ulusal Koordinatörlüğü girşimi ile önerilmiş, değerlendirmeye alınarak kabul görmüş, ISCA Uluslararası Spor Kültür Birliği (Kopenhag-Danimarka), ECF Avrupa Bisikletçiler Federasyonu (Brüksel-Belçika) ve ENVERÇEVKO (Muğla-Türkiye) ortak girişimi ile AB parlamentosu Spor Kültür Gençlik Eğitim Direktörlüğü BeActive kampanyasını tanıtıcı bir etkinlik olarak uygulandı.

24 Temmuz 2015'de Muğla'dan Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Gençlik Spor Müdürlüğü, Kültür Turizm Müdürlüğü, ilgili resmi kurum, kuruluşların, Bisiklet grupları, bisiklet ve spor toplulukları katılımı tur Muğla'dan başlatılmıştı. NowWeBike Muğla Brüksel Bisiklet turu takımı, Muğla bölgesinde yerel yönetimler ve Sivil toplum örgütleri desteği ile Köyceğiz, Ortaca, Marmaris, Yatağan ve Bodrum'da misafir edilerek bisiklet turları ile bölgesel tanıtıma destek olunması hedeflendi.

EuroVelo Türkiye Çalışma Grubu, Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Türkiye Ulusal Koordinatörü ve Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO) Başkanı Feridun Ekmekçi, Türkiye bölümünde Muğla'dan sonra Didim, İzmir, Akhisar, Bursa Nilüfer, Yalova, İstanbul- Kadıköy, Çorlu, Edirne güzergahı şehir için bölge katılımcıları yerel yönetimler, il müdürlükleri ve sivil toplum kuruluşları katılımı ile bölgesel bisiklet turları ve etkinliklerle NowWeBike takımı desteklenmiştir proje bilgilendirmeleri için basın toplantısı TV çekimleri yapılmıştır. NowWeBike takımı daha sonra ilk sınır geçişi için Edirne'den Bulgaristan sınır şehrine geçiş yaptıklarını açıkladı. Ekmekçi, "NowWeBike ana amacı kıtaları bütünleştirmeye yardımcı olacak Avrupa vatandaşlığı için spor ve kültürel aktiviteleri desteklemektedir. Bu etkinlik sadece bisiklet turu değil, aynı zamanda rotanın geçtiği şehirlerde sağlıklı yaşam için sportif etkinlikler ve fiziksel aktiviteleri özellikle bisiklet kullanımını destekleyen etkinliklerle desteklenmiştir. Katıl ve dene sloganı ile turun Türkiye bölümünde bölgesel bisikletçilerin katılımı ile tanıtım turları düzenlenmiş yüzlerce kişinin katılımı ile renkli görüntülere sahne olmuştur. Didim ve İzmir 'de görme ve fiziksel engelli bisikletçiler katılarak tandem ve 3 tekerlekli el çevirmeli bisiklet ile katılım sağlamışlardır. NowWeBike Muğla Brüksel bisiklet turu ile tanıtımı desteklenen NowWeMove kampanyasının bir parçası olarak Avrupa'nın en büyük spor ve fiziksel aktivite etkinliğidir. 2012 yılında ISCA tarafından başlatılan NWM kampanyası Avrupa genelinde fiziksel aktivite eksikliği salgını ile mücadele etmek için tüm sektörlerden sportif ve kültürel etkinlikleri paydaşlarını bir araya getirmektedir. Projenin uygulanması için kurumsal destek ile onay veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

9 Eylül 2015 tarihinde NowWeBike takımı Brüksel'de etkilik meydanı gösteri sergi alanına saat 12.30'da giriş yaparken, ISCA Genel Sekreteri Jakob Schouenborg, NowWeMove kampanyası Avrupa koordinatörü Laska Nenova, PR ekibi ve destek personeli, tarafından karşılandı.

Turun verdiği mesajlar hakkında da bilgi veren Feridun Ekmekçi, "Bisiklet, birçoğumuzun yeterince aktif olmadığı günümüzde, sağlıklı kalmanın kolay ve sevilen ve eğlenceli bir yoludur. Şimdi Bisiklet Zamanı "NowWeBike" sınır ötesi turu ile biz iyi örnekler sunarak ve gel ve dene aktiviteleri gibi ücretsiz spor etkinlikleri düzenleyerek spor ve egzersize katılımı cesaretlendirmiştir. Biz bu tür egzersizin ücretsiz ilaç gibi olduğuna inanıyoruz. Ücretsiz olan bu ilaç aynı zamanda günün her saatinde istenilen ortamda herkes için ulaşılabilirdir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sınır Ötesi Bisiklet Turu Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement