Sınır Ötesi İçin Yardım Tırları Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Sınır Ötesi İçin Yardım Tırları Yola Çıktı

Sınır Ötesi İçin Yardım Tırları Yola Çıktı

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruşları İnsani Yardım Platformu tarafından hazırlanan insani yardım tırları Suriye'ye gönderilmek üzere yola çıktı.

26.06.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu'nun Suriye'deki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine hazırladığı 3 tır dolusu insani yardım malzemesi dün düzenlenen sade törenle uğurlandı.

Platformun ramazan ayı içerisinde toplam da 10 tır göndermesinin hedeflendiği açıklandı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama törenine Platform Başkanı Osman Gerem, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı İbrahim Kırmızı katıldı.

GEREM: BEŞ YILDA 435 BİN MUHACİRE ULAŞTIK

Her ramazan ayından önce yardım çalışmaları yaptıklarını belirten Platform Başkanı Osman Gerem, "Bu yıl çalışmaları yaparken özellikle ramazanın bereketini, paylaşmasını yanı başımızda olan muhacir kardeşlerimizin sofralarını ramazan bereketi ile şenlendirmek istiyoruz. Hedefimiz 40 bin ailenin kapısını çalmak süratiyle bu kardeşlerimizi sevindirmektir. Şuana kadar halkımızın ve yapmış olduğu yardımların yanında ve yöneticilerimizin büyük özverisinin yanında odalarımız, sendikalarımız tek yürek oldular. Bu yıl beşinci yılımıza giriyoruz ve 435 binin üzerinde muhacir kardeşimiz ile ekmeğimizi paylaştık. Bunlarla da paylaşmaya devam ediyoruz. En son Telbyad bölgesinde yaşanan olaylardan dolayı 30 bine yakın daha misafirimiz geldi. Bunların geldiği zaman sınır kapısında kumanyalar dağıttık" dedi.

'45 BİN AİLEYE ULAŞACAĞIZ'

Son olarak Tel Abyad'dan gelen göç dalgası ile birlikte çalışmalarını daha da yoğunlaştırdıklarını sözlerine ekleyen Gerem sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Şimdi de Akçakale'ye yerleşen bu kardeşlerimizin kendilerini yalnız hissetmemeleri için canla başla çalışıyoruz. Geçen hafta Kayseri Büyükşehir Belediyesi bize 2 tır yardım getirmişti. Onlarda Kayseri'de su kampanyası başlattılar. Her hafta bizlere yardım amaçlı 2 tır su gönderiyorlar. Bunların yanında yardımlarımız sadece Şanlıurfa merkezde değil sınır ötesinde de var. Bizim temek hedefimiz on bölgeden her bölgeye en az bir tır göndermektir. Bugün üç tır, dünde iki tır gönderdik. Toplamda ramazan ayı boyunca on tır göndermiş olacağız. Toplamda 45 bin aile tespit ettik. Şuanda temin ettiğimiz yardımlar ile 25 bin ailenin kapısını çalacak durumdayız"

Kalan 20 bin aile içinde çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Gerem, bu aileler içinde hayırseverlerin yardımlarına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

COŞKUN: PLATFORMA DESTEK OLMAMIZ GEREKİYOR

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun ise, "Özellikle insanlar ramazan ayında açlığın ne olduğunu daha iyi anlıyorlar. Sivil toplum kuruşlarımız, belediyeler ve vatandaşlar bu konuda yardımlarını esirgememeleri gerekiyor. Empati yapmamız gerekiyor. Uzun bir süreden beri bu yardımlar devam etmektedir. Bunun aralıksız devam etmesi için biz sivil toplum kuruluşları ve gücü yetenlerin yardımcı olmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sınır Ötesi İçin Yardım Tırları Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement