Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı

Irak ve Suriye'ye sınırötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkiyi bir yıl süreyle uzatan tezkere, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

03.09.2015 21:46  Güncelleme: 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasını içeren Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

AÇIK OYLAMANIN ARDINDAN KABUL EDİLDİ

Suriye ve Irak konusunda, hükümete TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesine ilişkin 1 yıl süreyle izin verilmesini öngören tezkere Meclis'ten geçti. Görüşmelerin ardından TBMM Başkanvekili Koray Aydın'ın yaptığı açık oylamanın ardından tezkere kabul edildi.

SADECE HDP KARŞI OY KULLANDI

Tezkere için HDP karşı oy kullanırken; AK Parti, CHP ve MHP 'evet' oyu verdi.

Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı

Son Dakika Güncel Sınır Ötesi Operasyon Tezkeresi 1 Yıl Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • ERBAA: UYANIK OL EY ANADOLU HALKI.... NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR..ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN..KENDİ TANKİMİZ,HELİKOPTERİMİZ,SAVAŞ GEMİMİZ,İHA LAR,UYDULAR....HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ...BAŞ ORTUSUNU UNUTMA,KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ...İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ.DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK... BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR....İNADİNA AKP...VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN ....AKP YE GELİR... 1098 136 Yanıtla
  • TÜRK: hdp ye oy ver bebek katilene ortak ol 115 119 Yanıtla
  • barıs: tezkereye evet diyen milletvekilleri çoçuklarınızı doğu sınır karakolarına gönderin... 98 98 Yanıtla
  • barıs: tezkereye hayır diyene oy verin 85 79 Yanıtla
  • arap: şimdi güçlü bir devlet türkiyeye savaş açsa inanın tezkereye evet diyen vekiller ve çoçukları hepsi türkiyeden kaçar 71 34 Yanıtla
  • barıs: 1ci dünya savaşında osmanlıyı savaşa sokanları duyduk.. kendileri ve çoçukları avrupaya kaçtılar. Türkiye cumhuriyeti kurulduktan bi kaç yıl sonra döndüler yok devletin gerçek sahipleri biziz. 61 7 Yanıtla
  • bafralı: Ha evet ha hayır son söz abd nin 34 15 Yanıtla
  • akilli olalim: uzatin uzatin az insan oluyur biraz daha olsun. 11 4 Yanıtla
  • Kim: Kimse hdpkknın yanında olamaz!! 6 4 Yanıtla
  • Çorum' lu : erbaa bu yazdıklarına sen inanıyormusun 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı
    14:09 Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı

    Nijerya ordusu, Kaduna eyaletinde fidye için kaçırılan 87 kişiden 16'sının kurtarıldığını açıkladı. Operasyonun devam ettiği belirtilirken, Nijerya'da fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanmasına rağmen insan kaçırma suçunun cezasının idam olduğu biliniyor.

  • Dilovası'nda Silahlı Kavga: 1 Ölü
    14:09 Dilovası'nda Silahlı Kavga: 1 Ölü

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde çıkan silahlı kavgada, aralarında husumet bulunan Emre T. ve Ümit Y. arasında çıkan tartışma sonucunda Emre T. silahla boynundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan Emre T. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis ekipleri, kaçan Ümit Y'yi yakalamak için çalışma başlattı ve olayda kullanılan tabanca bulundu.

  • AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın Belediyeyi Zarara Uğrattığı İddia Ediliyor
    14:09 AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın Belediyeyi Zarara Uğrattığı İddia Ediliyor

    AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın, 2016-2019 yılları arasında sürdürdüğü belediye başkanlığı döneminde kilitli parke taşı alım ihalesi ile Belediyeyi 724 bin 581 lira 36 TL zarara uğrattığı iddia edildi. Konuyla ilgili müfettişlerin 'görevin kötüye kullanıldığı' yönünde verdiği rapora rağmen dosya ile ilgili Elazığ Valiliğince herhangi bir işlem yapılmadığı kaydedildi.

  • Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu
    14:09 Aydın'da balkonda unutulan yemekten çıkan yangın korkuttu

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir apartmanda balkonda unutulan yemekten çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Yangında evin balkon kısmında küçük çapta maddi hasar meydana geldi.

  • Adana'da otomobilin motor bölümüne giren yılan itfaiye ekiplerince çıkarıldı
    14:08 Adana'da otomobilin motor bölümüne giren yılan itfaiye ekiplerince çıkarıldı

    Adana'nın Seyhan ilçesinde park halindeki bir otomobilin motor bölümüne giren yaklaşık 1 metre uzunluğundaki yılan, itfaiye ekipleri tarafından başarılı bir şekilde çıkarıldı. Yılan, şehir merkezinden uzak bir doğal yaşam alanına salındı.

  • Muş Valisi Avni Çakır, Yaşlılara Saygı Haftası'nda mesaj yayımladı
    14:08 Muş Valisi Avni Çakır, Yaşlılara Saygı Haftası'nda mesaj yayımladı

    Muş Valisi Avni Çakır, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla yaşlıların önemine vurgu yaparak, onlara destek olmanın ve saygı göstermenin bir vefa borcu olduğunu belirtti. Çakır, yaşlıların tecrübeleri ve bilgi birikimleriyle toplumsal hafıza olduğunu ve geleceğe ışık tuttuğunu ifade etti.

  • Van'ın Çatak ilçesinde 'Sıfır Atık' projesi ile öğrenciler il birinciliği elde etti
    14:08 Van'ın Çatak ilçesinde 'Sıfır Atık' projesi ile öğrenciler il birinciliği elde etti

    Van'ın Çatak ilçesinde gerçekleştirilen 'Sıfır Atık' projesi kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri, 2 farklı kategoride il birinciliği elde ederek, Van'ı iller arası yarışmada temsil etmeye hak kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Sancaklı, öğrencilerin atık üretimini azaltma, geri dönüşümü teşvik etme ve çevreye duyarlılık gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan projeye katılımın büyük olduğunu belirtti.

  • Antalya'da Öğretmenin Öğrencinin Ağzını Kapatarak Çenesini Sıktığı İddiası
    14:06 Antalya'da Öğretmenin Öğrencinin Ağzını Kapatarak Çenesini Sıktığı İddiası

    Antalya'da bir özel okulda görevli sınıf öğretmeninin, sınıfta sosyal medya için video çekerken konuşmak isteyen öğrencisinin ağzını kapatarak çenesini sıktığı iddia edildi. Öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunup şikayetçi olan öğrencinin annesi, okul yönetiminin olayı görmezden geldiğini belirtti.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı
    14:06 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, alın terinin karşılığını almak için belediye yönetimi ile görüşmek istediklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Açıklaması
    14:05 Adalet Bakanı Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Açıklaması

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayları değerlendirirken, "Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek, savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı?


Advertisement