Sınır Ötesinde Konteyner Kent Açılışı - Son Dakika
Yerel

Sınır Ötesinde Konteyner Kent Açılışı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Katar RAF Hayır Kurumu Cemiyeti'nce Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabası yakınlarına yapılan konteyner kent, törenle hizmete açıldı.

02.07.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Katar RAF Hayır Kurumu Cemiyeti'nce Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabası yakınlarına yapılan konteyner kent, törenle hizmete açıldı.

Katar Raf Cemiyeti Başkanı Dr. Aize Algahtani, açılışta, Suriye'deki drama kayıtsız kalmamak adına Türkiye'deki hayır kurumlarıyla savaş mağduru insanların yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda bugün Türkiye sınırına yakın bölgedeki Babunnur kampının temelini attıklarını, 500 konteynerden oluşan İman Konteyner Kenti'nin açılışını yaptıklarını hatırlatan Algahtani, bunun yanında Siccu Kampı'nda poliklinik açtıklarını dile getirdi.

İHH ile yeni projeler üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Algahtani, "Suriye'deki çadırları konteyner kentlere dönüştürmeye çalışıyoruz. Bu arada Suriyeliler konusunda yardımseverliğini ve misafirperverliğini esirgemeyen Türkiye'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ise Türkiye'nin hemen yanı başında Suriye topraklarında barınan mazlumlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Suriye halkının kendi topraklarında kalması gerektiğine dikkati çeken Oruç, "İlk günden beri Suriye'den gelen misafirlerimizi ülkelerinde tutmak için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bugünkü çalışmalar da bunun devamı. Çünkü biz Suriyeliler Suriye'de kalsın, Suriye'nin çocukları Suriye'de büyüsünler istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHH Suriye Koordinatörü Erhan Yemelek de İman Konteyner Kenti'nde bin ailenin barınabileceğini kaydetti.

Babunnur kampını da konteyner kente çevirmek için harekete geçtiklerini ifade eden Yemelek, yaklaşık 2,5 ay sonra da buraya 700 konteyner yerleştirileceğini vurguladı.

Yemelek, Azez kasabası çevresindeki konteyner kent sayısının 4'e ulaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sınır Ötesinde Konteyner Kent Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement