Sınırda Teyakkuz! Rekor Sayıda F-16'yla Devriye Uçuşu - Son Dakika
Güncel

Sınırda Teyakkuz! Rekor Sayıda F-16'yla Devriye Uçuşu

Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra Suriye sınırında devriye uçuşu yapan F-16 sayısını ilk kez 18'e çıkardı. Sınırdaki gerginlik sonrası bölgeye tank sevkiyatı da hızlandı.

25.11.2015 13:34  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Türkiye- Suriye sınır hattındaki devriye uçuşunu dün 18 uçakla gerçekleştirdi.

İLK KEZ 18 OLDU

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Uçak sayısının ilk kez 18'e çıkarıldığına dair bilgi Genelkurmay Başkanlığı'nın günlük faaliyetler raporu bölümünde yer adı.

18 F-16 UÇAĞIYLA DEVRİYE UÇUŞU

Buna göre, Türkiye-Suriye sınır hattındaki hava muharebe devriye görevine dün de devam edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 18 F-16 uçağıyla hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptı.

DÜN SAVAŞ UÇAĞINA MÜDAHALE ETMİŞLERDİ

Hava devriye görevindeki uçaklar, dün sınır ihlali yapan ve ikazlara rağmen bunu sürdüren bir savaş uçağına müdahalede bulunmuştu.

TANK SEVKİYATI DA HIZLANDI

Öte yandan son günlerde Esad ve Rus güçlerinin Hatay sınırındaki Türkmen Dağı'na saldırıları ve Türkiye'nin sınırı ihlal eden Rus uçağının düşürmesi ile daha da hareketlenen sınır hattına batı illerinden tank sevkıyatı yapılıyor. Demir yolu ile Gaziantep'e getirilen tanklar, TIR'lara yüklenerek Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na götürülüyor. Burada yapılan son kontrol ve denetlemelerin ardından tankların, ihtiyaç halinde doğu illerine ya da sınır hattındaki görev bölgelerine gönderildiği öğrenildi.

Tank ve zırhlıların, oluşturulan az sayıdaki konvoylar halinde ve geniş güvenlik tedbirleri altında görev bölgelerine gönderildiği bildirildi.

Sınırda Teyakkuz! Rekor Sayıda F-16\'yla Devriye Uçuşu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınırda Teyakkuz! Rekor Sayıda F-16'yla Devriye Uçuşu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • uztat: TÜRK 42 14 Yanıtla
  • Emre: MASALLAH MASALLAH GERİ ADIM YOK....HERKEZ HADDİNİ BİLECEK....ADAMSIN ERDOĞAN DAVUTOĞLU 32 15 Yanıtla
  • Yüksel: Öyle tabi gereken yapilacak bunu tüm dünya anlasin 29 10 Yanıtla
  • ısmail: İNŞALLAH savaş çıkar 12 22 Yanıtla
  • Pöh: Adamsınız putin puding oldu 11 6 Yanıtla
  • both: Putin ilk önce akp nin bulunduğu yerden başla . 4 10 Yanıtla
  • Emre AK: Yorumlara bakıyorum da sevinenı de var korkup alttan alalım dıyenıde . Nükler bombamız bile yok diyende. Arkadaşlar çıldırdınız mı sız türkıye 2023 hedefıne ulaşmak icin elbettekı sınırlarını koruyacaktır . Türkıyenın ne malùm nükleer sılahlar üretmedği türkiye artık 10 20 sene ôncekı tùrkıye değil. RTE bıze neyi ögretdı ALLAH BİZE YETER Demesıni öğretdı . O yüzden 7 düvel bır araya gelsede allah bize yeter evel allah. 11 3 Yanıtla
  • Yozgat lı : Allah sizleri korusun 14 0 Yanıtla
  • OSMANLI: Türkiye mahalle değil beyler.Osmanlı torunlarından dünya hep korktu ve korkmaya devam ediyor.sikinti yok uşaklar 10 2 Yanıtla
  • Mersinli Ahmet : Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu, hiç gerek var mıydı arı kovanına çomak sokmaya? 9 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement