Sınırda Hem Gelmek İsteyen, Hem Gitmek İsteyenler Bekliyor (6) - Son Dakika
Güncel

Sınırda Hem Gelmek İsteyen, Hem Gitmek İsteyenler Bekliyor (6)

Sınırda Hem Gelmek İsteyen, Hem Gitmek İsteyenler Bekliyor (6)

Ak PARTİLİ NEBATİ SINIRDA İNCELEME YAPTI Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Nureddin Nebati, Telabyad'dan gelenlerin geçiş yaptığı sınır hattında inceleme yaptı.

15.06.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak PARTİLİ NEBATİ SINIRDA İNCELEME YAPTI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Nureddin Nebati, Telabyad'dan gelenlerin geçiş yaptığı sınır hattında inceleme yaptı. Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ve Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ile birlikte askeri yetkililer ile birlikte sınır tellerinin bulunduğu bölgeye giderek inceleme yapan Nebati daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Telabyad'daki gelişmelerin ardından sınıra gelenlerin Türkiye'ye alındığını belirten Nebati, şöyle dedi:

"Dünden bu yana 18 bin Suriyeli geçti ve halen sınırda 3-4 bin kişi bekliyor. Bunlar da sınırdan geçirilerek Türkiye'ye alınacak. Gelenler arasında az sayıda Kürt ve Türkmen de var. Yapılan bombalamalar ve PYD'nin saldırıları bu kaçışı hızlandıracak gözüküyor. Gerekli hazırlıklar sürüyor, kontrollü geçişler sağlanıyor. Gelenler içerisinde akrabası olmayan Türkmenler İslahiye ve Derik'teki kampa, Kürt kökenliler ise Suruç kampına gönderiliyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sınırda Hem Gelmek İsteyen, Hem Gitmek İsteyenler Bekliyor (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement