Sınırda Mehmetçik İlk İftarını Açtı - Son Dakika
Yerel

Sınırda Mehmetçik İlk İftarını Açtı

Türkiye'de akşam ezanının ilk okunduğu yerlerden Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Irak sınırında görev yapan Mehmetçik iftarını açtı.

18.06.2015 20:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de akşam ezanının ilk okunduğu yerlerden Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, Irak sınırında görev yapan Mehmetçik iftarını açtı.

Coğrafi konumu nedeniyle Türkiye'de iftarın ilk açıldığı yerler arasında bulunan Irak sınırındaki Tekeli köyünde konuşlu 2. Hudut Tabur Komutanlığında vatani görevini yapan askerler, iftar sofrasında buluştu.

Ramazanın ilk akşam ezanının Tekeli köyünde saat 19.33'te okunmasıyla dua eden Mehmetçik, orucunu açtı.

Ramazanda ailelerinden uzakta olmanın hüznünü yaşayan Mehmetçikler, AA muhabirine, sınırda askerlik yapmanın gururunu anlattı. Mehmetçikler, ramazanda memleketlerinden uzakta olsalar da komutanlarının sevgisinin ailelerini aratmadığını söyledi.

Uzman Çavuş İbrahim Özkan, taburdaki askerlerle sabah kalktıktan sonra ramazanın ilk iftarı için yemek yapmaya başladıklarını belirterek, bugünkü iftar menüsünde mercimek çorbası, soslu karnıyarık, pirinç pilavı, tatlı olarak da tel kadayıf olduğunu söyledi.

Mevzide nöbet tutan askerlerden Mesut Bayar ise vatan için sınırda görev yapmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Bayar, ramazanda görev yapmanın zor olmasına rağmen, vatan savunması için görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Asker ocağında oruç tutmak çok güzel. Türkiye'de ezanın ilk okunduğu ve iftarın ilk açıldığı yerdeyiz. Onun da ayrıca sevindirici yönü var. Ailemi çok özledim ama burada komutanlarımızın bizimle yakından ilgilenmeleri bu özlemi bir nebze de olsa dindiriyor" diye konuştu.

Astsubay Çavuş Hasan Hüseyin Bolat ise nişanlısı ve ailesinin Muğla'da yaşadığını dile getirerek, sevdiklerine duyduğu özlem ile 3 yıldır Şemdinli'de görev yaptığını kaydetti.

Bolat, "Komutanlarımız bizim anne ve babalarımız gibi olduğu için ailelerimiz bizi merak etmesin. Biz burada iftarlarını açacak arkadaşlarımızın masa düzenini hazırlıyoruz. Aileme buradan çok selam söylüyorum. Tüm Türkiye'nin ramazanını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sınırda Mehmetçik İlk İftarını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement