Sınırdaki Hastane, Suriyelilerin Umudu Oldu - Son Dakika
Güncel

Sınırdaki Hastane, Suriyelilerin Umudu Oldu

40 yataklı Akçakale Devlet Hastanesi, yılın 9 ayında bir bölümü Suriyeli olmak üzere 465 bin kişiye sağlık hizmeti sundu.

18.09.2014 11:30  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale Devlet Hastanesi, 40 bini Suriyeli olmak üzere 130 bin kişiye sağlık hizmeti veriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan binlerce Suriyeli, çareyi Türkiye'ye sığınmakta buldu. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen misafirlerin bir kısmı Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde, bazısı da kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdürüyor.

Yaklaşık 40 bin Suriyeli'nin bulunduğu ilçenin 40 yataklı Akçakale Devlet Hastanesi ise son 4 yıldır 130 bin kişiye hizmet veriyor.

Hastanenin başhekimi Yılmaz Gerger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan kaçan Suriyelilere sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.

Sınırda olmaları nedeniyle Suriye'deki savaşın kendilerinin de etkilendiğini vurgulayan Gerger, 17'si uzman 24 doktorla 130 bin kişinin sağlık sorunlarıyla ilgilendiklerini aktardı.

Gerger, 2012'de 20 bin olan Suriyeli hasta müracaatının bu yılın 9 ayında 165 bine ulaştığını anımsattı.

Bu süreçte yaklaşık bin 500 Suriyeli çocuğun hastanelerinde dünyaya geldiğini anlatan Gerger, "2014'ün 9 ayında 435 bin Suriyeli ve Türk hastaya hizmet verdik. Bu yıl sonun kadar bu sayının 600 bine çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Başhekim Gerger, hastane ve çadır kentte günlük bin hastayla ilgilendiklerine dikkati çekti.

Sığınmacı sayısı ve ilçe halkı düşünüldüğünde rakamın kendilerine büyük bir yük getirdiğini anlatan Gerger, önümüzdeki günlerde yapımı tamamlanması planlanan 75 yataklı hastanenin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını kaydetti.

Hizmet verdikleri her 2 hastadan birinini Suriyeli olduğunun altını çizen Gerger, şöyle konuştu:

"Hastanemize gelenleri 'Suriyeli veya Türk' diye ayırmıyoruz. Ortaya çıkan rakamlar onlara gösterdiğimiz önemi gösteriyor. Elimizdeki tüm imkanları Suriyeli kardeşlerimize sunuyoruz. Zaten onlar da memnuniyetlerini dile getiriyor. Yeni hastanemizin bitmesiyle hem Suriyeli hem de Türk hasta ve yaralılarımıza çok daha iyi hizmet vereceğiz."

Suriyeli Abdulfettah Settuf ise Esed rejimi tarafından düzenlenen hava saldırısında yaralandığını ve getirildiği Akçakale Devlet Hastanesinde ameliyat olduğunu söyledi.

Tedavisinin 10 gündür devam ettiğini ifade eden Settuf, hastane yönetimine ve Türk halkına teşekkür etti.

Feyiz Humedi de Suriye'de yaralandığını, Akçakale'de sağlığına kavuştuğunu dile getirdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınırdaki Hastane, Suriyelilerin Umudu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı
    15:13 Bolu'da vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıtıldı

    Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Haftası kapsamında Kent Meydanı'nda fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve orman personeli, vatandaşlara 2 bin 500 fidan dağıttı. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.


Advertisement