Sınırdaki Suriyelilere İnsani Yadım - Son Dakika
Güncel

Sınırdaki Suriyelilere İnsani Yadım

Kilis ve Adıyaman müftülükleri tarafından Rusya'nın bombardımanından kaçarak Türkiye sınırına gelen Suriyeliler için 3 tır dolusu yardım toplandı.

11.02.2016 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis ve Adıyaman müftülükleri tarafından Rusya'nın bombardımanından kaçarak Türkiye sınırına gelen Suriyeliler için 3 tır dolusu yardım toplandı.

Kilis Müftüsü Mahmut Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye doğru yaklaşan Suriyeliler için Türkiye Diyanet Vakfının yardım kampanyası başlattığını belirtti.

Bu kapsamda Adıyaman Müftülüğünden gelen bir ve kendilerinin topladığı iki tır yardım malzemesini sınırdaki Suriyelilere gönderdiklerini anlatan Karatepe, yardımların Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı idaresinde dağıtılacağını ifade etti.

Tırlarda 3 bin battaniye ve 3 bin gıda paketi bulunduğunu bildiren Karatepe, şöyle konuştu:

"Duamız ve niyazımız o ki dünya kamuoyu bu olaya müdahil olur, mazlumların ızdırabını duyar ve dinler. Bunlar son bulur inşallah. Diyanet İşleri Başkanımızın bu talebi ve duyurusuna cevap veren hayırsever vatandaşlarımıza gönülden şükran sunuyoruz. Hayırlarının kabulünü diliyoruz. Hayırseverlerimizin yaptığı bu davranış, ülkemizin maddi ve manevi musibetlerden kurtulmasına vesile olur."

Türkiye Diyanet Vakfınca bölgede acil yapılması gerekenler konusunda durum tespiti gerçekleştirildiğini söyleyen Karatepe, yardımların buna göre sürdürüleceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınırdaki Suriyelilere İnsani Yadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement