Sınırdan Geçti Ama "Vatan'ını" Bırakmadı - Son Dakika
Yerel

Sınırdan Geçti Ama "Vatan'ını" Bırakmadı

Ülkesindeki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Şehmus, muhabbet kuşunu almak için köyüne geri döndü "Vatan" adını verdiği kuşunu alarak yeniden Türkiye'ye geçen Şehmus: "Bana muhabbet kuşunu hediye eden arkadaşım Kobani'de kaldı.

28.09.2014 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH TEL - EMİN MENGÜARSLAN - Terör örgütü IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli Şehmus, tekrar Kobani'ye (Ayn el Arap) dönerek, "Vatan" adını verdiği muhabbet kuşunu alıp getirdi.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde IŞİD ile PYD güçleri arasında çıkan çatışmalardan kaçanların, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Yumurtalık mevkisinde oluşturulan geçiş noktasından Türkiye'ye girişleri kontrollü olarak devam ediyor.

Çatışmalardan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin çoğu yanlarında gıda ve giyim gibi önemli zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak eşyalarla sınırı geçerken, Kobanili Latif Şehmus, kafeste getirdiği muhabbet kuşu ile dikkati çekti.

Yanında başka hiçbir eşyası olmayan Şehmus, sadece "Vatan" (welat) ismini verdiği muhabbet kuşu ile sınırı geçti.

Şehmus, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan çatışmalar nedeniyle iki gün önce kaçtığı Kobani'ye muhabbet kuşunu almak için geri döndüğünü söyledi.

Muhabbet kuşunun kendisi için önemli olduğunu belirten Şehmus, "Kuşu bir arkadaşım bana hediye etti. Savaş köyümüzün yakınlarına kadar gelince ben kaçarak Türkiye'ye sığındım. Fakat arkadaşım orada kaldı. Kobani'deki arkadaşımla telefonla konuştuğumda 'muhabbet kuşumu alıp almadığımı' sordu" dedi.

Bunun üzerine çatışmalara aldırış etmeden yeniden Kobani'ye geçtiğini ifade eden Şehmus, şunları kaydetti:

"Arkadaşımın hediyesini yanıma alarak, yeniden Türkiye'ye giriş yaptım. Doğrusu bir kuş için o savaş bölgesine gidilmez. Fakat benim için o arkadaşım çok kıymetli. Onu da son bir kez daha görmek istedim. Evime uğrayıp hiçbir eşyayı getirmedim. Sadece muhabbet kuşumu alıp, arkadaşımla vedalaşarak yeniden Türkiye'ye geldim. Bana muhabbet kuşunu hediye eden arkadaşım Kobani'de kaldı. Belki bir daha hiç görüşemeyeceğiz. Bana savaştan sonra hem onu hem de ülkemi hatırlatacak tek şey bu kuş olacak." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sınırdan Geçti Ama 'Vatan'ını' Bırakmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement