Sınırın Sıfır Noktasında Öğretmen Olmak - Son Dakika
Güncel

Sınırın Sıfır Noktasında Öğretmen Olmak

Sınırın Sıfır Noktasında Öğretmen Olmak

Suriye’nin sınır komşusu olan Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde görev yapan öğretmenler Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

24.11.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin sınır komşusu olan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görev yapan öğretmenler Öğretmenler Günü'nü kutlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Suriye'de yaşanan iç savaşın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu olan Suriye'nin Rasulayn kentine sıçraması neticesinde, yaşanan çatışmalardan seken mermi ve roketler nedeniyle Ceylanpınar ilçesinde 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Yoğunlaşan çatışmalarda mermiler bir çok eve ve iş yerine isabet etmiş, olayda maddi hasarlar meydana gelmiş ve ilçe genelinde okullar tatil edilmişti. 2012 ve 2013 yıllarında Rasulayn ilçesinde görülen savaş durumu Ceylanpınar ilçesinde birçok olumsuzluğu da beraberinde getirmişti.

Savaş döneminde Ceylan ilköğretim okulunda görev yapan öğretmen Özlem Yakut, savaşa en yakın tanıklardan biri olmuştu. Yakut, bir çok kişinin gitmeye korktuğu sınırın sıfır noktasında, patlayan bomba ve kurşunların gölgesinde görevini gerçekleştirdi. Zaman zaman sınırı aşan mermi ve bombalara rağmen mesleğin bilinciyle çocukların eğitimini aksatmayan Yakut, "2006 yılında Ceylan İlköğretim okulunda görev yapmaktayım. 2012 yılında Rasulayn'da yaşanan savaştan etkilendik. Okulumuz günlerce tatil edildi. Öğrencilerimiz sıkıntılar yaşadı. Bizlerde korku içinde yaşıyorduk. İlçeye sürekli kurşunlar ve bombalar düşüyordu. Öğrencilerimizin o dönemlerde bu korkuyu üzerilerinden atabilmek için elimizden geleni yaptık. Çatışmalar 1 yıl sürdü. Sonra bir daha çatışma olmayınca oldukça rahatladık. Ben ve meslektaşlarım savaş esnasında buradan gitmeyi düşünmedik. Çocuklar bize emanet edilmişti. Görevimizde öğretmenlik olunca çocuklar için burada olmamız gerektiğini düşündük" dedi. Ayrıca öğretmen Yakut, tüm meslektaşlarının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de kutladı. Öğrenciler ise zor zamanlarda bile öğretmenlerinin kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, kendileri için öğretmenlerin daha büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sınırın Sıfır Noktasında Öğretmen Olmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı
    14:43 Bilecik'te Trabzon hurma fidanı dağıtıldı

    Bayırköy Belediye Başkanı Aykut Dilsiz, belediyenin destekleri ile atıl vaziyette bulunan beldenin verimli sulak arazilerinin yeniden canlanmaya başladığını belirterek Trabzon hurma fidanlarının dağıtıldığını açıkladı.

  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.


Advertisement