Sınırsız Dostluğa Koştular - Son Dakika
Güncel

Sınırsız Dostluğa Koştular

Sınırsız Dostluğa Koştular

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl ikincisi tertip edilen "Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu" başta Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden yaklaşık 611 sporcunun katılımıyla koşuldu.

14.06.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği tarafından bu yıl ikincisi tertip edilen "Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu" başta Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden yaklaşık 611 sporcunun katılımıyla koşuldu.

516 erkek, 95 bayan olmak üzere toplam 611 sporcu katıldığı Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu, Selimiye Camii önünden start alarak, atletlerin Karaağaç'tan Pazarkule Sınır Kapısı'na doğru ilerlemesi ve buradan pasaportsuz ve vizesiz Yunanistan'ın Kastanies Kasabası'na geçerek ve yeniden pasaportsuz ve vizesiz olarak Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparak Selimiye Cami'nin önünde finişe ulaşmalarının ardından son buldu.

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu erkekler kategorisinde, 1983 doğumlu Etiyopyalı atlet Sulti Gure, 1 saat 7 dakika 2 saniyelik derecesiyle birinci oldu. 1991 doğumlu Türk atlet Aykut Taşdemir ikinci, 1993 doğumlu bir diğer Etiyopyalı atlet Argachew Assefa Tola da yarı maratonu üçüncü olarak tamamladı.

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nu bayanlar kategorisinde ise 1994 doğumlu Bulgar atlet Marilena Mırcheva 1 saat 25 dakika 22 saniyelik derecesi ile birinci olarak tamamladı. 1989 doğumlu Türk atlet Duygu Boyan ikinci, 1993 doğumlu Bulgar atlet Marineis Nineva da maratonu üçüncü olarak tamamladı.

"İNSANLARIN YÜREKLERİNDE, BEYİNLERİNDE SINIR OLMADIĞINI KANITLIYORUZ"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu startı öncesi yaptığı açıklamada, "Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Derneği'nin organize ettiği bizimde ana sponsoru olduğumuz, her anlamda katkı verdiğimiz Uluslar arası Dostluk Yarı Maratonu var. Bugün ülkeler arasında var olan sınırların, aslında insanların yüreklerinde, beyinlerinde olmadığını kanıtlayacağız. Bütün ülkelerden sporcularımız var. Maraton, Türkiye'den Edirne'den Selimiye önünden başlayarak, Yunanistan'a geçilecek, vizesiz ve pasaportsuz bir şekilde sporculara takılan özel bir çip sayesinde orada koşulduktan sonra tekrar geri dönülüp yine Selimiye önünde bitecek. Yaklaşık 2 saat sürecek olan bir yarı maraton olacak. Dolayısıyla böyle bir etkinliğe Edirne olarak ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz, gururluyuz. Hem Edirne'nin tanıtımı anlamında hem de sporun insanlığın evrensel alanlarından biri olduğu ve sınır tanımadığını burada tüm ülkelerin sporcularıyla birlikte bir kez daha göstereceğimiz için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

MAFRİDİS: "TÜRK-YUNAN-BULGAR DOSTLUĞUNUN EN GÜZEL SİMGESİ OLACAK"

Yunanistan'ın Orestiada Kenti Belediye Başkanı Vasilis Mafridis da "Türk-Yunan-Bulgar dostluğunu simgeleyen en güzel yarışlardan, organizasyonlardan birisi olacağını düşünüyorum. Bu organizasyon için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umarım ki herkes, hem atletler hem de genel olarak katılan katılımcılar herkes bu organizasyondan mutlu ayrılır" dedi.

'Dostluğu dünyaya bir kez daha hatırlatmak, sağlıklı yaşam bilincine katkıda bulunmak ve toplumun yaşam kalitesini artırmak için hep beraber sınırsız dostluğa koşuyoruz' parolasıyla yarı maratona katılan sporcular ve organizasyon heyeti, maratonun sonunda hep birlikte ellerindeki güvercinleri 'Barış için, kardeşlik için, dostluk için' diyerek gökyüzüne bıraktı. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sınırsız Dostluğa Koştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement