Sinop Belediyesi 2013 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sinop Belediyesi 2013 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Sinop Belediye Başkanı Ergül, belediye binasında düzenlenen toplantıda, susuzluk problemini tamamen çözdüklerini belirtti.

17.12.2013 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Belediyesi 2013 yılı değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, belediye binasında düzenlenen toplantıda, Sinop'un asırlardır en önemli sorunlarından biri olan susuzluk problemini tamamen çözdüklerini belirtti.

Sinoplular'ın arıtılmış Çeşme suyunu rahatlıkla içebileceğini anlatan Ergül, su kesilme probleminin de ortadan kalktığını söyledi.

Toplantıda Çeşme suyu içen Ergül, "Sizlere de Çeşme suyunu tavsiye ediyorum. Buyurun birlikte içelim." dedi.

Sinop içme suyu tesislerinin yapılması için kendisinin ve Sinoplular'ın yıllardan beri isteği olduğunu belirten Ergül, şunları kaydetti:

"Allah, bunu bugün bize nasip etti. Sinop'ta yıllardır içme suyu konusunda çok büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Bunu tamamlamak, Sinoplunun hizmetine sunmak da bizlere nasip oldu. Sinop içme suyu şebekesi birtakım üniteden oluşan komple bir projedir. Bu üniteler Erfelek Barajı, arıtma tesisleri, isale hattı ve depolardır. 9 ay öncesine kadar Sinop içme suyu şebekesi tamamlanmış durumdaydı ve 10 personelle içme suyu arıtma tesislerimizde çalışmamız devam etmekteydi. Bugün itibarıyla tesislerin her şeyi tamamlanmıştır. Vatandaşlarımız artık bugünden itibaren musluklardan şişe suyu mahiyetinde temiz su içebileceklerdir."

Erfelek'te yapılan içme suyu tesislerinin 26,5 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Ergül, "Sinop'ta saniyede 150 litre suya ihtiyaç var. Yani Sinop'u üçe katlasanız da bu su 50 yıl boyunca Sinop'a yeter" diye konuştu. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop Belediyesi 2013 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement