Sinop Bienali "Sinopale5" Açılış Töreniyle Başladı - Son Dakika
Güncel

Sinop Bienali "Sinopale5" Açılış Töreniyle Başladı

Kümeler ve Kristaller: Sıfır Noktasında Gözlem" temalı Uluslararası Sinop Bienali "Sinopale5" in açılışı 19 Temmuz 2014 tarihinde saat 19.00'da Eski Postane Binası'nda gerçekleşti.

23.07.2014 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Kültür Derneği tarafından 2006 yılından beri düzenlenen ve uluslararası kültürel dinamiklerle yerel dönüşümü amaçlayan bienal kapsamındaki uluslararası serginin açılışı yoğun ilgili ile gerçekleşti.

Proje Koordinatörü Prof. T. Melih Görgün'ün açılış konuşmasıyla başlayan törene, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Sinop Valisi Yavuz Selim Köşker'de katıldı. Pek çok sanatseverin ilgi gösterdiği Açılış Töreni'nin ardından konuklar, Bienal'in sergi mekânlarını gezdiler.

19 Temmuz'da gerçekleştirilen sergi açılışının ardından 20 Temmuz'da "Kentsel Kalkınmada Kültür ve Sanat" başlığı altında Sinopale Forum yapılacak. Sinopale 31 Ağustos'a kadar Sinopale Akademi, Sinopale Performans ve Sinopale Film etkinlikleriyle devam edecek.

Bu yıl 5. si düzenlenen Sinopale kapsamında kent merkezinde yer alan başta Hal Binası olmak üzere bir çok mekan, uluslararası sergiler, performansa dayalı etkinlikler, açık hava film gösterimleri, atölye çalışmaları, Sinopale çocuk ve genç atölyeleri ile de geniş bir katılımcı kitlesine ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sinop Bienali 'Sinopale5' Açılış Töreniyle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement