Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy Muş Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy Muş Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy Muş Belediyesi\'ni Ziyaret Etti

TBMM Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, bölge ziyaretleri kapsamında Muş'a geldi.

18.09.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, bölge ziyaretleri kapsamında Muş'a geldi. Ziyaret ve incelemeler kapsamında Muş'a gelen Mehmet Ersoy'u Ak Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık ve partililer karşıladı. Ziyaretlerine ilk olarak Belediye Başkanı Necmettin Dede'den başlayan TBMM Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, daha sonra Parti binasına geçti.

Burada çalışmalar ile ilgili Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'a bilgiler veren Belediye Başkanı Necmettin Dede, şöyle konuştu; "İlimiz 11 mahalleden müteşekkil, 5 ilçesi bulunan bir vilayet. Türkiye'nin 3. büyük ovasına sahip bir vilayet. Bu şirin vilayetimiz 1929 yılında belediye olmuş, ama bugüne kadar hüviyetini kazanamamış, imara kavuşamamıştı. Hükümetimizin 6-7 yıllık çalışmasıyla imarımıza kavuştuk. Çarpık yapılaşma, su ve kanalizasyonların binaların altından geçişi, yavaş yavaş modernleşmeye yüz tutan hukuki sorumluluğu olan bir şehre dönüşmektedir. 125 kilometrelik su şebeke ağımız mevcuttur. Yine 175 kilometre asfalt yolumuz mevcuttur. Yeni imar planımıza göre, 575 hektar olan yerimiz mücavir bazı alanların katkısıyla bin 600 hektara çıkmıştır. Bizim yerel yönetimlerde sıkıntımız, belediyelerin imkanlarının dar oluşudur. Şu anda 17 şube ile hizmet görmekteyim. 286 işçim, 43 memurumla bu hizmeti yürütmekteyim. Oysa yalnız itfaiyede 50 memur olması gerekir. Zabıtada 45-50 memur olması gerekir. İşçiden memur olur mu? İşçiden itfaiye eri olur mu? Çünkü neden bütçemizin gelirinin yüzde 80'i işçiye veriliyordu. Azalmayla bugün yüzde 40'lara düştük. Bugün 200 memur açığım var, 100 işçi fazlam var"

Belediye Başkanı Necmettin Dede, konuşmasına şu ifadelerle sürdürdü; "İmar geldiği zaman burada kaçak yapılar belediyemizi yıprattı. İnşaat sektöründe hizmet durmamıştır. Ama ne oldu eğer 34 kooperatif inşaatı varsa, bunların halen 26'sı kaçak yapıdır. Belediyenin görevi ne, gidip mühürlemek, Savcılığa duyurusunu yapmak. Vatandaş gidip oturuyor, elektrik ve suyu inşaat olarak kullanıyor. İki kat fazlasını ödüyor. Alan içinde oturmuş. Eskiden mahalli idareler halkın efendisiydi. Şimdi biz mahalli idareleri halkın hizmetine sokunca, bilinçli eğitimli bir halk olmazsa buradaki konumu düşünün. Kooperatiflerde oturanlar nasıl olsa parayı verdik, adam da bizi atamaz diye düşünüyorlar. Burada belediyecilik anlayışı son derece zor"

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede'yi dinledikten sonra açıklamalarda bulunan Ak Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy; "Başlangıçta biz bu yola çıkarken, hedeflerimiz vardı. Birbirimize böyle güvenerek yola çıkacağız dedik. Bizim belediyecilikte yaptığımız hizmetler noktasında hiçbirimizin bir sıkıntısı yok. Biz elimizdeki imkanlarla çok güzel hizmetler yapmayı başaran kadroyuz. Ancak belki, hizmetlerdeki bu başarımızı sandıklara götürebilmenin en önemli yolu, gönülleri almayı başarmaktır. Yaptığımız hizmetleri doğru anlatmamız lazım. Muş'a senede bir kere gelen herkes, ne kadar değiştiğini, geliştiğini görebiliyor. Başkanımızın şunları şunları yapmayı düşündüğü şeyleri gerçekleştirdiğini gördük. Önemli olan burada, birincisi belediyecilik olarak hizmetlerimizi çok iyi anlatmamız lazım. İkincisi AK Parti ülkedeki her türlü ötekileştirmeyi, ayrımcılığı, yok saymayı, inkarcı politikaları ortadan kaldırmak için verdiği mücadelenin de bir şekilde takdir edilmesinin sağlanması lazım. 10 sene öncesini yaşamamış, AK Parti iktidarındaki önceki baskıcı zihniyeti, bölgede yaptığı yanlışları görmemiş olsak, ya gerçekten öyle mi deriz. Bu seçimlerde bizi olumsuz etkileyecek her şeyden uzaklaşarak, ülkemizin geleceği için çalışmayı, azmi göstermemiz lazım" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy Muş Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement