Sinop'ta 500 Keklik Doğaya Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta 500 Keklik Doğaya Bırakıldı

Sinop\'ta 500 Keklik Doğaya Bırakıldı

Sinop'un Boyabat ilçesinde 500 kınalı keklik, yapılan törenle doğaya bırakıldı.

22.06.2013 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'un Boyabat ilçesinde 500 kınalı keklik, yapılan törenle doğaya bırakıldı.

Keklikler, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya koyduğu proje kapsamında merkez Kurusaray köyünde doğaya bırakıldı. Bu yıl ki hedefin doğaya bin keklik olduğu ifade edildi.

Kurusaray köyünde yapılan doğaya keklik bırakma törenine Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Boyabat Kaymakamı Bilal Bozdemir, Sinop Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Şube Müdürü Fatma Karahan, davetliler ve köylüler katıldı.

Kekliklerin doğaya bırakılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, Türkiye'de çeşitli evrensel etkiler ve insan baskısı nedeniyle doğal habitatların bozulmaya devam ettiğini ve birçok havyan neslinin tükenme aşamasına geldiğini söyledi. Bakanlığın, doğal mirasın bir parçası olan yaban hayvanı türlerini ve onların yaşadığı bölgeleri korumak için tedbirler aldığını ifade eden Karahan, "Doğaya Keklik Yerleştirme Eylem Programı kapsamında, ilimize doğaya yerleştirilmek üzere bin keklik tahsisi yapıldı. İlk etapta 500 kekliği doğaya bıraktık Sinop merkez, Durağan, Boyabat ve Saraydüzü ilçeleri başta olmak üzere kalan 500 keklik daha doğaya bırakılacak. Bu yıl ki hedefimiz doğaya bin keklik bırakmaktır" dedi.

Kekliklerin doğaya bırakılması törenine katılan Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger de yaptığı konuşmada, doğaya bırakılan kekliklerle birlikte bölgedeki keklik popülasyonunun artacağını söyledi. Uygulamanın Sinop'un doğal hayatına ve ekoturizmine katkı da sağlayacağını ifade eden Köşger, "İnşallah bu keklikler Sinop'un yaban hayatının güçlenmesine katkı sağlar. Bundan sonra bunların korunması için mücadele edilecek. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Daha sonra özel kafesler içerisinde getirilen keklikler doğaya bırakıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinop'ta 500 Keklik Doğaya Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement