Sinop'ta Bereket Ormanı İçin 16 Bin 500 Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta Bereket Ormanı İçin 16 Bin 500 Fidan Dikildi

Sinop\'ta Bereket Ormanı İçin 16 Bin 500 Fidan Dikildi

Sinop'ta Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulacak Bereket Ormanı için 16 bin 500 çam fidanı toprakla buluşturuldu.

26.03.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulacak Bereket Ormanı için 16 bin 500 çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İşbirliğiyle düzenlenen çalışma çerçevesinde oluşturulan 'Bereket Ormanı'na 16 bin 500 fidan dikildi. Sinop'un merkeze bağlı Dibekli Köyü'nde oluşturulan bereket ormanında düzenlenen fidan dikim törenine Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya da katıldı. Vali Yasemin Özata Çetinkaya, törende Emine Erdoğan ve kendi adına fidan dikti. 'Gönül Elçileri Projesi' kapsamında Türkiye'de bütün illerde bereket ormanlarının oluşturulduğunu belirten Vali Yasemin Özata Çetinkaya, "En son Mart ayı içerisinde Ankara'da yaptığımız Valiler toplantısında da Orman Haftası vesilesiyle de 21 Mart'tan itibaren başlayan Orman Haftası içerisinde her il de bir Gönül Elçileri Bereket Ormanı oluşturulması yönünde karar alınmıştı. Bizim ilimizde de orman bakımından oldukça şanslı bir il. Hem yüzölçümü içerisinde ormanlık alanların büyüklüğü hem de orman üretimi bakımından da birinci sırada Sinop. Bu anlamda Ormanlık alanlarımız hayli fazla. Toplamda 100 bin fidan hedeflenmişti. Ama biz sadece Sinop olarak bile 16 bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız. Toplam 150 dönüm bir alan. Diktiğimiz çamlarda fıstık çamı. Oldukça boylu 5 yaş üzeri. Umarım diktiğimiz bütün fidanlar yeşerir, büyür. Hem köylü için hem ülkemiz için çift taraflı bir kazanç olur" dedi. - Sinop

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinop'ta Bereket Ormanı İçin 16 Bin 500 Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement