Sinop'ta Denizde Engel Yok Projesi Başladı - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Denizde Engel Yok Projesi Başladı

Sinop Açıkdeniz Yelken Kulübünün engellilere yönelik hazırladığı ve Dernekler Müdürlüğünce kabul edilen Denizde Engel Yok Projesi başladı.

11.10.2014 14:55  Güncelleme: 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Açıkdeniz Yelken Kulübünün engellilere yönelik hazırladığı ve Dernekler Müdürlüğünce kabul edilen "Denizde Engel Yok Projesi" başladı.

Sinop Açıkdeniz Yelken Kulubü Başkanı Burak Tahmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilere yönelik yelken eğitimlerini kapsayan Denizde Engel Yok Projesi'nin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Müdürlüğünce finanse edileceğini belirterek, "Proje kapsamında 12 erkek ve 12 kadın olmak üzere 24 adaya yelken eğitimi verilecek. 1Bugün başlayan eğitimler 9 Kasım'a kadar devam edecek. Projeyle gelecekte sürdürülebilir engelli yelkenci branşının Sinop'ta uygulanmasına öncülük etmesi planlanmaktadır" dedi.

Projenin fiziksel engelleri nedeniyle eğitim, istihdam, sağlık ve sosyal hayata katılım gibi en temel ihtiyaçlarından mahrum kalan bedensel engellilere yönelik olduğunu kaydeden Tahmaz, "Projenin genel hedefi engelli gençlerin yelken sporuna kazandırılması, amacı ise Sinop  ve ilçelerinde yaşayan engelli gençlerin yelken sporuyla tanıştırılması ve kazandırılması, engelliler arasında yelken sporunun yaygınlaştırılması ve bu yolla rehabilitasyonlarına katkı sağlanması ve engelli yelkenci branşının kulüplere kazandırılması ve yaygınlaştırılmasıdır" diye konuştu. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Denizde Engel Yok Projesi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement