Sinop'ta Kalp Sağlığı ve Kapsül Endoskopi Konferansı - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta Kalp Sağlığı ve Kapsül Endoskopi Konferansı

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile TOOB Ekonomi ve Teknolojik Üniversitesi (ETÜ) Hastanesi işbirliğince kalp sağlığı ve kapsül endoskopi konulu konferans düzenlendi.

19.10.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile TOOB Ekonomi ve Teknolojik Üniversitesi (ETÜ) Hastanesi işbirliğince kalp sağlığı ve kapsül endoskopi konulu konferans düzenlendi.

Sinop TSO toplantı salonunda düzenlenen konferansa Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Aybek, Gastroentoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Cengiz konuşmacı olarak katıldı.

Doç. Dr. Tayfun Aybek,  konferansta kalp sağlığı alanındaki yenilikler ve son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi vererek vatandaşların kalp sağlığı konusunda nasıl koruyucu bir tedaviye yönlendirilebileceğini ve onların bu konuda nasıl bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Birçok hastalığın bilinçlendirmeyle önlenebileceğini ifade eden Aybek, "Eğer hasta bilinçli bir hastaysa ne hastası olduğunu, nasıl tedavi edilebileceğini, nasıl hastalığının önlenebileceğini ve imkanlarını bilirse hem kendi hem de hekimler daha rahat edebilir" dedi.

Ayberk, kulaktan kulağa bir takım yanlış duyumların sağlık açısından çok tehlikeli olduğuna da işaret etti.

Gastroentoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Cengiz ise gastroentolojide son yıllarda kullanıma giren kapsül endoskopi hakkında bilgi verdi.

Kapsül endoskopinin hangi durumlarda yapılabildiğini ve ne gibi faydaları olduğunu anlatan Cengiz, son yıllarda artık daha da sık görülen kolon kanseri ve kolon polipleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Konferansı az sayıda kişinin dinlediği dikkat çekerken Sinop TSO Başkan Erol Derici, "Odamız tarafından düzenlediğimiz konferansı üyelerimize, doktorlarımıza ve vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla gerçekleştirdik. Ancak fazla ilgi görmedik bunun için de üzüldük" dedi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta Kalp Sağlığı ve Kapsül Endoskopi Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement