Sinop'ta "Sıra Dışı İş Fikirleri Yarışması" Ödül Töreni - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta "Sıra Dışı İş Fikirleri Yarışması" Ödül Töreni

Sinop\'ta "Sıra Dışı İş Fikirleri Yarışması" Ödül Töreni

Sinop'ta KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "Sıra Dışı İş Fikirleri Yarışması" ödül töreni yapıldı.

22.11.2014 10:43  Güncelleme: 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Global Girişimcilik Haftası kapsamında Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "Sıra Dışı İş Fikirleri Yarışması" ödül töreni yapıldı.

Sinop Valiliği salonunda girişimcilik kültürünün geliştirilmesinin amaçlandığı ödül töreninde, ödüller sahiplerini buldu.

Yılın Genç Girişimcisi, Yılın Kadın Girişimcisi ve Yılın Yenilikçi KOBİ'si ödüllerinin de verildiği törene Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Temel Bayrak, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlık Müsteşarı Hayati Yaşar, KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel Kızılaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, KUZKA YDO Koordinatörü Berkol Alevli katıldı.

Vali Köşger, konuşmasında KOSGEB'i "sıra dışı" yarışma organizasyonu için tebrik ederek, öğrencilere girişimcilik konusunda tavsiyelerde bulundu.

Amerika, Almanya ve Japonya gibi yurt dışı ülkelerde başvuru yapılıp tescil ettirilen sinai mülkiyet sayılarının 100 binlere ulaşmasına rağmen Türkiye'de bu sayının çok az olduğunu belirten Köşger, yenilikçi, farklı, sıra dışı iş fikirleri hayata geçirmenin önemini vurguladı, bu durumu aşmak için genç girişimci adayların, öğrencilerin teşvik edilmesinin son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Törenin sonunuda Vali Köşger ve protokol mensupları tarafından öğrenci ve girişimcilere ödülleri verildi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta 'Sıra Dışı İş Fikirleri Yarışması' Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement