Sinop'ta "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Sinop'ta "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" Projesi

Sinop'ta, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi kapsamında genç girişimci kadın çiftçilere yönelik girişimcilik eğitimi verildi.

16.04.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi kapsamında genç girişimci kadın çiftçilere yönelik girişimcilik eğitimi verildi.

Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak, gazetecilere yaptığı açıklamada, İŞKUR ve KOSGEB iş birliğiyle belirlenen eğitmen tarafından 18-40 yaş arası 30 kadın çiftçiye yönelik girişimcilik eğitimleri verildiğini söyledi.

Kadın girişimcilerin istihdam açısından ülke tarımına büyük katkılar sağlayacağını belirten Asak, "Bu program tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin, verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden, rol model olan ve olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanacak projelerin kadın çiftçilerimizin hayatlarında bir farkındalık ve ivme kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin giderek artmasını teşvik etmesi açısından önemlidir." dedi.

Asak, "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programının ikincisini 18-29 Nisan'da Boyabat ilçesinde yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinop'ta 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement