Sinop'taki Şiddetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Sinop'taki Şiddetli Yağış

Sinop\'taki Şiddetli Yağış

Vali Köşger: "En büyük maddi hasar Gebelit Köprüsü'nde meydana geldi. Tesellimiz can kaybının olmaması"

29.07.2013 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta dün etkili olan şiddetli yağış sonrasında hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Vali Yavuz Selim Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağışlarda en büyük hasarın Sinop - Ayancık kara yolunu birbirine bağlayan Tarakçı köyü Gebelit Köprüsü'nde meydana geldiğini söyledi.

Tüm çalışmaların burada yoğunlaştığını ifade eden Köşger, köprüyü yeniden akşam saatlerinde trafiğe açmayı düşündüklerini söyledi.

Çalışmaların hızla sürdürüldüğünü belirten Köşger, şöyle devam etti:

"En büyük maddi hasar Gebelit Köprüsü'nde meydana geldi. Yine Köy hizmetlerine ait bir köprü daha yıkıldı. Bunların dışında 8 köyümüzde normal olan yollarda hafif heyelan ve küçük çökmeler ve küçük tıkanıklıklar mevcut olmasına rağmen hiç bir köyümüz şu anda ulaşılamaz değil. Şu anda bütün köylere ulaşılılabiliyor. Dün itibarıyla kapalı olan Erfelek Tatlıca Şelaleri yolları açılmış durumda. En büyük tesellimiz can kaybının olmaması. Maddi hasarlar ise sınırlı. Kara yolu köprüsünün bir an önce yapılması ve ulaşıma açılması gerekiyor."

Dün meydana gelen şiddetli yağış nedeniyle mahsur kalan kişiler ve aileler için ihbarlar aldıklarını belirten Köşger,  "Tarakçı köyü Gebelit Mahallesi'nde imamın mahsur kaldığı ve yakın bir köyde 5 kişi mahsur kaldığı yönünde ihbar aldığımızda Genelkurmay'dan ve Sahil Güvenlikten helikopter istedik.Helikopterler bölgeyi havadan çevreyi gözlemleyerek bir müddet beklediler.Onların müdahalesini gerektiren bir durum söz konusu olmadı. Şu anda tüm tedbirleri aldık" dedi.

Vali Köşger, bölgeyi en kısa sürede sel artıklarından temizleyeceklerini de kaydetti. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinop'taki Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement