Sinop Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Sinop Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Sinop Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı

Sinop Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı açılış töreni Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde yapıldı.

07.10.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı açılış töreni Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde yapıldı.

7 bin 600 öğrencisi ile yeni döneme başlayan Sinop Üniversitesi'nde, 2015-2016 akademik dönemi için gerekli hazırlıklar tamamlandı ve geniş katılımlı bir açılış töreni düzenlendi.

Açılış töreni, Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın'ın Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Buradaki programın ardından akademik yıl açılış programı, Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde devam etti.

Otelde gerçekleştirilen programa Vali Yasemin Özata Çekinkaya, Garnizon Komutan Vekili J. Albay Temel Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Emniyet Müdürü Yusuf Biner, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Dalgın, her geçen gün Sinop Üniversitesi'nin geliştiği, büyüdüğünü ifade ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Dalgın "İki ayı aşkın bir süredir tebrik ve tanışma ziyaretlerinin devam ediyor olması, Sinop şehrinde üniversitenin halkın gündeminde olduğunu, üniversitemize karşı ilgi ve alakalarının yüksek olduğunu göstermektedir. Bu bir taraftan bizi sevindirirken, bir taraftan da halkımızın, Sinop eşrafının ve yöneticilerinin üniversitemizden ve üniversitenin yeni yönetiminden beklentisinin de o derece yüksek olduğunu göstermesi açısından bizim sorumluluğumuzu biraz daha artırmış olmaktadır. Bu yoğun ilgiden şahsen benim çıkardığım ders şudur: Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak, bünyemizdeki her bir akademisyenin akademik tecrübesini ve bilimsel katkısını alarak kentiyle bütünleşmiş, bölgesine katma değer üreten daha saygın bir üniversite hedefine doğru, yararlı ve hızlı adımlar atmamız, bu uğurda gerekirse risk almamız gerektiği ve kısır çekişmelerle vakit kaybetme lüksümüzün olmadığıdır. Parçalanmış ailelerin bir araya gelmesi uğruna elimizden geleni yapmaya çalıştığımız gibi Sinop Üniversitesi ile kent arasındaki buzları kırarak üniversiteyi kentle bütünleştirmeyi hedefliyoruz. Bu maksatla bu akademik yıl içinde başlangıç yapmak üzere üniversitemizi şirin kentimizin merkezinde temsil edebilecek mekanlarla buluşturmayı planlıyoruz."

Rektör Nihat Dalgın'ın ardından konuşma yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Belediyesi olarak Sinop Üniversitesi ile her türlü iş birliği yapmaya hazır olduklarını ve üniversitenin kent ile bütünleşmesine yönelik yapılacak çalışmalara her zaman destek olmaya hazır olduklarını vurguladı.

Törenin son konuşmasını yapan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya ise Sinop Üniversitesi'nde yapılan başarılı çalışmaları da yakından takip ettiğini dile getirerek, bu çalışmalara katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından Sinop Üniversitesi Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne, Eğitim Fakültesi'ne, Fen- Edebiyat Fakültesi'ne, İlahiyat Fakültesi'ne ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi'ne birincilikle yerleşen Fadime Tahtalı, Emine Alemdar, Elif İpek, Ayşe Çelik Kaya ve Veli Dağlı'ya hediyeleri verildi.

Akademik Açılış Töreni Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem'in hazırladığı "Sualtı Fotoğraf Sergisi"nin gezilmesinin ardından verilen kokteyl ile son buldu. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinop Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement