Sinoplular 'En Mutlu İl' Olmanın Sevincini Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Sinoplular 'En Mutlu İl' Olmanın Sevincini Yaşıyor

Sinoplular \'En Mutlu İl\' Olmanın Sevincini Yaşıyor

Türkiye'nin en kuzey ucunda bulunan 204 bin 568 nüfuslu Sinop'un Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan 'İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti' anketinin 2013 sonuçlarına göre insanların en mutlu il olması vatandaşları olduğu kadar kenti yönetim idarecilerin de yüzünü güldürdü.

15.04.2014 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en kuzey ucunda bulunan 204 bin 568 nüfuslu Sinop'un Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan 'İl Düzeyinde Yaşam Memnuniyeti' anketinin 2013 sonuçlarına göre insanların en mutlu il olması vatandaşları olduğu kadar kenti yönetim idarecilerin de yüzünü güldürdü. Mutlu olduğunu belirten kişilerin oranının yüzde 77.7 olarak gerçekleştiği anket sonucu Sinopluları da memnun ederken CHP'li Belediye Başkanı Baki Ergül bu duruma şaşırmadığını söyledi. Başkan Ergül, şunları söyledi

Gerçekten mutluluk verici bir olay. Bu durumu biz tüm Türkiye'ye belki bütün dünyaya yaymış olduk. Ama ben bunun böyle olduğunu biliyordum. Buradaki insanlar gerçekten mutlu ve kanaatkar insanlar. Sinop'ta yokların çok fazla olmasına rağmen insanlarımız çok mutlu. Bunun iki nedeni var. Birincisi, insanların genel genetik yapısı ile ilgili olan bir şey. Sinop büyük bir aile. Birisinin bir ihtiyacı olsa elinden tutup kaldıracak birileri var. Yani en büyük nedenlerden bir tanesi bu. Bir diğeri ise Sinop eğitim olarak çok yüksek.

Sinop'un bir takım 'en'leri bünyesinde barındıran bir kent olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, En ormanlık yer, en kuzey yer, en eğitimli insanların yer aldığı bir yer. Bunları çok sıralamak mümkün. TÜİK'in verilerine göre en mutlu il olmamız da, basının, sayın valimizin, il emniyet müdürlüğümüzün, jandarmamızın, belediyemizin, bir başarısı. Bu tek kişinin başarısı değildir, bu tüm Sinop'un başarısıdır. Bir de son 5 seneye baktığımızda Sinop'ta belediye olarak da çok güzel hizmetler yaptık dedi. TRAFİK IŞIKLARI OLMAYAN TEK KENT

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fahri Bostan, kentin en mutlu il olmasının kendilerini de gururlandırdığını söyleyerek, Devletin koymuş olduğu kanun ve yasalara uyarsanız tabii ki mutlu yaşarsınız. Sinop asayiş yönünde de en sakin şehir. Sinop huzur kenti diyoruz, insanlar birbirinin özgürlük sınırlarına girmeden mutlu bir yaşam sürüyor ve trafik ışığı da olmaması bunun da tam bir göstergesi diye konuştu.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinoplular 'En Mutlu İl' Olmanın Sevincini Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement