Sinpaş Gyo, 2016'da 1 Milyar TL Ciro Hedefliyor - Son Dakika
Ekonomi

Sinpaş Gyo, 2016'da 1 Milyar TL Ciro Hedefliyor

Sinpaş Gyo, 2016\'da 1 Milyar TL Ciro Hedefliyor

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 2016 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıklandı.

12.02.2016 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 2016 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıklandı.

Sinpaş Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Seba Gacemer, şirketin 10 yıllık performansının değerlendirildiği ve 2016 yılının hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Gacemer, şirketin, halka arzdan bu yana 10 binden fazla aileyi ev sahibi yaparak, 4,2 milyar TL ciroya ulaştığı açıklayarak 2016 yılında 1 milyar TL ciro yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Konut sektörünün 2016'da yüzde 5-6 oranında büyüyeceğini tahmin ettiğini söyleyen Gacemer, " Türkiye'de konut satışlarının geçen yıla oranla yüzde 10, yabancılara konut satışının ise yüzde 20 oranında artması, Türkiye'ye ve sektöre olan güvenin kanıtıdır. Yurt dışı kaynaklı ilginin ve Türkiye'deki nüfus artışı ve evlenme hızına paralel olarak oluşan konut ihtiyacının her geçen gün artması ile sektörün 2016 yılında, yüzde 5-6 aralığında büyüyeceğini tahmin ediyoruz" dedi.

İstanbul Bomonti, Ankara Çankaya ve Gazi Osman Paşa'da yükselecek yeni projelerini lanse etmeye hazırladıklarını söyleyen Gacemer, "Türkiye'de hem markalı konut, hem de yurt dışından gelen talep artıyor. Yabancılara konut satışı 2015 yılında yüzde 20 oranında arttı. Aynı yıl, İstanbul'da sunulan markalı konut proje sayısı, yüzde 23 arttı" dedi.

Sinpaş GYO'nun, 2015 yılında toplam bin 200 adet konut satışı ile cirosunu geçen yıla oranla yüzde 10 artırdığını vurgulayan Seba Gacemer, "Gayrimenkul sektörünün Superbrands'i seçildik. Brand Finance araştırmasında Türkiye'nin en değerli 100 markası arasında yerimizi aldık. Ürettiğimiz ve rafa koyduğumuz projeler sayesinde, son 2 yıldır istikrarlı grafiğimizi daha iyi hedeflere ulaştırmak için çalışıyoruz. Halka arzda bugün için planladığımız hedeflerimize ulaştık. Şimdi, 10. yılımıza daha büyük hedeflerle koşuyoruz" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL VE ANKARA'DAKİ YENİ PROJELERİMİZİ LANSE EDECEĞİZ"

Şirketin halka arzından bu yana 10 binden fazla aileyi ev sahibi yaptığına dikkat çeken Gacemer, "Halka arzdan bu yana, 4,2 milyar TL ciromuz ile gayrimenkul sektöründe büyük bir başarı elde ettik. 2015 yılında, yeni projelerimizle birlikte yakaladığımız büyüme ivmemizi bu yıla taşımanın heyecanını yaşıyoruz. Yine 10 yılda 150 milyon TL temettü dağıtımı gerçekleştirdik, bunun sadece 40 milyon TL'lik kısmı 2015 yılında dağıtıldı. Bugüne kadar 600 milyon TL'lik sermayemizin yüzde 25'i tutarında temettü verdik. Yeni modeller bularak banka kredili, kredisiz farklı inovatif finansman teknikleri geliştirdik. Sektörümüzde fiyattan daha önemli olan bir konu, konuta erişimdir. Sinpaş GYO olarak burada erişime odaklanıyoruz. 1 yıldır uygulanan finansman modelimiz ile tüketiciye konut erişimi açısından büyük kolaylık sağlıyoruz" dedi.

"HIGHLİFE" TEMALI KONUT PROJESİ QUEEN CENTRAL PARK, İSTANBUL'U TAÇLANDIRACAK"

Gacemer, Queen Central Park Bomonti projesinin ön satışlarına başladıklarını belirterek "Sinpaş GYO'nun imzasıyla yükselen 'Queen Central Park Bomonti' projesi, Avrupa'nın en büyük kongre oteli Hilton Bomonti'ye komşu olmasının yanı sıra, kültür ve sanat alanlarının merkezinde yer almasıyla da dikkat çekiyor. Özel mimarisiyle İstanbul'u taçlandıracak Queen Central Park Bomonti projesinde, Türkiye'nin ilk HIGHLIFE temalı konutları, kendine ait 10 bin metrekarelik şehir parkı yer alıyor. Proje,  aileler için tasarlanan balkonlu ve ferah daireleri ile de rezidans kavramına yeni bir boyut katıyor" şeklinde konuştu.

Ankara'da Ege Vadisi ile GOP'da yükselecek yeni projelerini 2016'da lanse edeceklerini belirten Gacemer şunları kaydetti: "Kurulduğumuz şehir bizim için özel bir öneme sahip. Bugüne kadar Ankara'da hayata geçirdiğimiz projelerimize olan yoğun talep, bizi başkentimizde yeni projeler geliştirmeye yöneltti. Bunlardan biri de Çankaya'da yükselen Ege Vadisi projesi. Ön satışlarına başladığımız projemizi, Ege'yi İstanbul'dan sonra seven ikinci büyük şehrimiz Ankara'ya armağan ediyoruz. Bu projemizin dışında, Ankara GOP'daki arazimizde çok yakında yeni bir projemiz daha yükselmeye başlayacak". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sinpaş Gyo, 2016'da 1 Milyar TL Ciro Hedefliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi
    13:41 GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi

    Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 yılında yaşanan ihracat düşüşü ve sektördeki zorluklar değerlendirildi. GATHİB Başkanı Fikret Kileci, üyelerin dirençli bir duruş sergilediğini belirtirken, uluslararası talep daralması ve 6 Şubat depremlerinin ihracatı olumsuz etkilediği vurgulandı. Ayrıca, 2023 yılında en fazla ihracat yapılan mal grupları ve ülkeler de açıklandı. GATHİB, 2024 yılında da yoğun bir takvimle çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

  • Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:39 Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, İstanbul'da gerçekleşti. Forumda, iki ülkenin ikili ekonomik ve ticari ilişkilerinin büyüme kaydettiği vurgulandı. Türk ve Çinli şirketlerin temsilcileri, yeni ortaklıklar geliştirmek üzere ikili görüşmelerde bulundu. Türkiye ve Çin arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği güçlü seyrediyor.

  • CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi
    13:35 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarına yaptığı yüzde 25 zammın geri alınmasını talep etti. Gürer, dar gelirli vatandaşların et alabilme imkanının zorlaştığını belirterek, zamın geri alınması ve sübvansiyonlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.


Advertisement