Sır Gibi Saklanan 'Ölü Asker Sayısı' Yanlışlıkla İnternete Sızdı - Son Dakika
Dünya

Sır Gibi Saklanan 'Ölü Asker Sayısı' Yanlışlıkla İnternete Sızdı

Rusya, Ukrayna'da askerlerinin savaştığını inkar ediyordu ancak görünenin aksine bir sır gibi saklanan ölü asker sayıları yanlışlıkla internete sızdı.

28.08.2015 18:24  Güncelleme: 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya, Ukrayna'da girdiği askeri çatışmaları inkar etmesine rağmen internete sızan ölü asker sayıları ve diğer gizli bilgiler, olayın büyüklüğünü ortaya çıkarıyor.

BİRÇOK SIR ORTAYA ÇIKTI

Rusya'da bir haber sitesi, Ukrayna'nın doğusunda çıkan çatışmalarda ölen ve yaralanan asker sayısını ortaya çıkardı. İnternete yanlışlıkla sızan bilgilerde; asker sayıları, pazar, ekonomi ve birçok konuyla ilgili gizli bilgi ortaya çıktı.

KISA SÜREDE İNTERNETTEN KALDIRILDI

Yanlışlıkla ortaya çıktığı düşünülen bilgiler kısa süre sonra internetten kaldırıldı. Ancak birçok sitenin veritabanında bilgiler kaydedilmişti.

ASKER SAYILARI GİZLENİYORDU

Mayıs ayında Putin ölen asker sayılarının gizli tutulacağını söylemişti. Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov bu konunun Ukrayna'daki savaşla alakası olmadığını, yalnızca yasayı iyileştirme adına bir adım olduğunu söylemişti.

ÖLEN ASKER AİLELERİNE 90 BİN TL TAZMİNAT

Sızan gizli bilgilere göre ölen askerkerin ailelerine yaklaşık 90 bin TL veriliyor, yaralanan askerlere ise 35 bin TL tazminat ödeniyormuş. 2015 verilerine göre ölen 2000'den fazla asker ailesine ve yaralanan 3200 askere tazminat ödenmiş.

SIZAN BİLGİLER "ÖLÜDE TIRNAK"

Bilgileri açığa çıkaranlarsa bunların sadece 'ölüde tırnak' olduğunu, bilinmeyen çok şeyin olduğunu vurguladı.

Sır Gibi Saklanan \'Ölü Asker Sayısı\' Yanlışlıkla İnternete Sızdı

Son Dakika Dünya Sır Gibi Saklanan 'Ölü Asker Sayısı' Yanlışlıkla İnternete Sızdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • alevi astsubay cizre garnizon kom.ligi: Ozellikle ozel harekatcilar cok oluyor ve bunlar gizleniyor nasilmi ozel harekatcicilar yetistirme yurtlarindan cikmadir yani anasi babasi olmayan yada beli olmayanlardir cizrede dun iki ozel harekatci nin cenazelerinigarnizon komtanligindan kaldirdikdik ve bunlar hicbi sekilde ne internete nede tv de gosterildi bu savasin kuralidir malesef ayda yuzlerce asker sehit ediliyor ama bunlar gizleniyor 229 45 Yanıtla
  • yuksekovali: Türkiyenin sakladığı gibi 79 91 Yanıtla
  • zaza kurdi: a zorla askerlik parayla askerlik senin olmayan topraklar sehidlik olurmu turkler 36 102 Yanıtla
  • zaza kurdi: bunlarda SEHIDMI TURKLER BILIRLER 50 88 Yanıtla
  • Yan kurdistan yan neman: Turkiyede yalan soyliyur Olen cok fazla asker var Bide pkklilarin cesetini gustermiyorlar 32 94 Yanıtla
  • Sis: Sen daha şehitliğin ne olduğunu bilmiyorsun ondan sonra Müslümanız diyorsunuz zerdüştler Müslüman Kürt kimin şehit olduğunu bilir 1 4
  • MIsto: La Ermeni okupda kendi Kürt sanan aptal biz 1071 den belli buralıyık ne zırvalıyon sen sana bonzaiyi fazla içirmişler 1 1
  • yuksekovali: Mal vatan sever tv ye çıkarılanların % 5 bile değil anladın mi mal herif 2 0
  • baskurt: Bosu bosuna ugrasiyorsunuz yalan soyleyerek fitne sokarak bizi bolmeye ugrasiyorsunuz kurt kardesler bunlara kanmayin bunlar ulkemizi bolmeye calisan ermenilerdir tarih boyunca aranizda gizlendiler simdi zamani deyip ortaya ciktilar 0 0
  • erkan: ne kullanıyorsan bize de söyle iyi kafa yapmış anca senin gibiler inanın senin asker olduğuna 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı
    11:47 Hisarcık İlçe Müftülüğü, Gazzeli çocuklara yardım için öğrencilerin biriktirdiği harçlıkları teslim aldı

    Hisarcık İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazzeli çocuklara göndermek üzere Müftü Sebahattin Akyol'a teslim etti. Müftü Akyol, minik öğrencileri örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, onları iyilik elçileri olarak nitelendirdi.

  • İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu
    11:18 İstanbul'da Yaban Hayvanlarına Ait 396 Parça Tahnite El Konuldu

    İstanbul'un Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerinde yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 396 parça tahnite el konuldu, 1 şüpheli gözaltına alındı. Ele geçirilen tahnitlerin piyasa değeri ise yaklaşık 75 milyon lira olarak belirlendi.

  • Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı
    11:16 Bodrum'da 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen yakalandı

    Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Botu tarafından yapılan operasyonlarda 33 düzensiz göçmen kurtarıldı, 67 göçmen ise yakalandı. Ayrıca, olaylarda 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

  • Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü
    11:15 Haiti'de Çetelerin Saldırısı Sonucu 12 Kişi Öldü

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te çetelerin saldırısı sonucu bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Çeteler, başkentin lüks banliyölerinde evleri yağmalayarak şiddet olaylarını artırmıştı. Başbakanın istifa kararına rağmen şiddet devam ediyor.


Advertisement