Sıradışı Atölyeye Unutulmaz Konser - Son Dakika
Güncel

Sıradışı Atölyeye Unutulmaz Konser

1. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi ve Sergisi, Ümit İşgörür Çello Dörtlüsü'nün konseri ile sona erdi.

28.11.2015 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) Dokuz Eylül Üniversitesi İşbirliği ile düzenlediği 1. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi ve Sergisi, Ümit İşgörür Çello Dörtlüsü'nün MÜZİKSEV'de verdiği unutulmaz konserle sona erdi. Dörtlü, konser sırasında Dr. Andy Lim'in atölye çalışmaları süresince MÜZİKSEV'de sergilenen çağdaş ve antik viyolonsel yayları koleksiyonundan seçtikleri yayları kullandı.

23- 27 Kasım 2015 tarihleri arasında yapılan 1. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi'ni yürüten ustalara teşekkür belgeleri ve katılan genç lutiyelerin katılım belgelerinin sunulmasının ardından, Handel'in Su Müzikleri Süiti'nden ilk bölümle başlayan konser aynı bestecinin Lascia ch'io pionga ve Ombra mai fu adlı eserleriyle sürdü. Albinoni'nin Adagio'sunun ardından Hakan Hürkan Şahin'in dört viyolonsel için uyarladığı Tokat Türküsü Sabahın Seherinde seslendirildi. Ümit İşgörür Çello Dörtlüsü Jerry Zucker'in 1990 yılı yapımı unutulmaz aşk filmi Ghost'un seramik sahnesinin müziği ile bir sürpriz yaptı. Romantik konser, Dave Brubeck'in Take Five adlı eseriyle sona erdi.

BİR HAFTALIK ÇALGI YAPIM ŞENLİĞİ

DEÜ. Devlet Konservatuarı Çalgı Yapımı Anasanat Dalı öğretim üyesi Murat Ufuk Güler ile çellist, yayıncı ve koleksiyoner Dr. Andy Lim'in öncülüğünde yapılan 1. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi bir haftalık çalgı yapımı şenliği gibi geçti. Atölye çalışmalarının yanı sıra öğle saatlerinde Joshua Epstein, Hakan Şensoy ve Kartal Akıncı'nın katıldığı sohbetlerle virtüözler ve ustalar bir araya geldi.

Bir haftalık çalışmalar sırasında günümüzün önemli keman yapımcıları Nicolas Gilles (Montpellier-Fransa) ve Wolfram Neureither (Montpellier-Fransa) ile yay yapımcıları Boris Fritsch (Paris- Fransa) ve Josef Peter Gabriel (Arlengen- Almanya) eğitim verdi. Ege, Bülent Ecevit, İstanbul Teknik ve Anadolu Üniversiteleri'nden toplam 30 öğrenci ve akademisyen iki keman ve yedi yay üzerinde çalıştı. Kemanlar ve yaylar gelecek yıl yapılması planlanan 2. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi sırasında tamamlanacak.

23 Kasım akşamı MÜZİKSEV'de Dr. Andy Lim'in benzersiz yay koleksiyonundan seçilen 27 adet viyolonsel ve keman yaylarının sergisi ve Ege Beşlisi'nin konseri ile başlayan etkinlik, 27 Kasım Cuma akşamı yine ilginç bir sergi ve Ümit İşgörür Çello Dörtlüsü'nün Konseri ile sona erdi. Kapanış sergisinde Fransız Keman yapımcısı Nicolas Gilles'ın İKSEV'e ithaf ettiği kemanı ve bir viyolonseli, keman yapımcısı Wolfram Neureither'in iki kemanı ile atölye sırasında yapımlarına başlanan kemanlar ve yaylar sergilendi.

Ustalar ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen genç lutiyeler, Türkiye'de ilk kez yapılan atölye çalışmasının son derece verimli geçtiğini belirterek İKSEV Yönetim kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper'e teşekkürlerini iletti.
Saygıyla duyurulur.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sıradışı Atölyeye Unutulmaz Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement