Sıradışı Martı" Gala Yapıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Sıradışı Martı" Gala Yapıyor

Hale Canat Cürgül tarafından kaleme alınan "Sıradışı Martı" adlı tiyatro oyunu, gala gösterimiyle izleyiciyle buluşuyor.

05.02.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hale Canat Cürgül tarafından kaleme alınan "Sıradışı Martı" adlı tiyatro oyunu, gala gösterimiyle izleyiciyle buluşuyor.

Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergilenecek oyun, sanat yaşamına 1994'te Hasan Nail Canat'ın "Adım Sahnesi"nde oyuncu olarak başlayan Birol Cürgül'ün kurduğu Yakaza Tiyatrosu tarafından sahneleniyor.

Genel sanat yönetmenliğini Birol Cürgül'ün üstlendiği Yakaza Tiyatrosu, bu güne kadar "Şehidin Türküsü", "Bana Mahşeri Anlat", "Yürekteki Güç", "Oyuncakçı Dükkanı" gibi çocuk ve yetişkin oyunları sahneledi.

Fatih Mehmet Koç'un yönettiği tek perdelik "Sıradışı Martı", acılarla baş edemeyip hayatın kıyısında yaşamayı tercih eden bir arayış yolcusunun, hayatın çeşitli zorluklarına karşı mücadele edenlerle yollarının kesişmesini ve bunun üzerine yaşananları konu ediniyor.

Dekor tasarımını Hasan Çıtlak'ın üstlendiği oyunda Birol Cürgül, Erol Karaduman, Fatih Mehmet Koç, Fatih Bulut, Mert Yıldırım rol alıyor. Oyun, deniz kıyısındaki bir balıkçı kulübesinde aşkı, vedayı, hüznü, ihaneti, hasreti, varlığı ve yok olmuşluğu dile getiriyor.

Ses, ışık ve efekt uygulamayı Oktay Ergin'in, seslendirmeleri ise Ceylin Cürgül'ün yaptığı "Sıradışı Martı"nın galası yarın 20.00'de Eyüp Belediyesi Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sıradışı Martı' Gala Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor
    11:28 Seçkin Bayramoğlu, 25 yıldır Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor

    Sakarya'da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini yaşatan Seçkin Bayramoğlu, Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını eğlenceli hale getiriyor. Bayramoğlu, 500 yıllık geleneği yaşatmak için mücadele ediyor ve çocuklara kültürel değerleri öğretiyor.

  • Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi
    11:26 Başkan Böcek, Antalya Şehir Tiyatrosu'nun 'Huysuz' oyununu izledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Antalya Şehir Tiyatroları'nın (AŞT) sahnelediği 'Huysuz' oyununu izledi. Başkan Böcek, sanata olan önemini vurgulayarak sanatçılara desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı
    11:19 Özdemir Asaf'ın 100. Yaşı Yalnızlık Paylaşılmaz Etkinliğiyle Kutlandı

    Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı şairlerinden Özdemir Asaf'ın 100. yaşı, Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen 'Yalnızlık Paylaşılmaz' etkinliğiyle kutlandı. Etkinlikte, Özdemir Asaf'ın kendi sesinden dinletilen şiirlerin yanı sıra, sanatçılar tarafından yazılan şiirler müzik eşliğinde seslendirildi.

  • Görele'de Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi
    10:11 Görele'de Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelendi

    Giresun'un Görele ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı 'Aynalı Çarşı' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Görele Anadolu Lisesi öğrencilerinin rol aldığı oyunda, Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhu salonu dolduran izleyicilere en iyi şekilde yansıtıldı. Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencileri tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cemevi'ni ziyaret etti
    09:48 Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cemevi'ni ziyaret etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Kuşadası Cemevi'ni ziyaret ederek projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Günel'in ziyaretine CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ve CHP Parti Meclisi Üyesi Erbil Aydınlık da katıldı.

  • Mostar Yunus Emre Enstitüsü'nde Ramazan İlahileri Konseri Düzenlendi
    23:55 Mostar Yunus Emre Enstitüsü'nde Ramazan İlahileri Konseri Düzenlendi

    Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde, Türkiye'nin Mostar Başkonsolosluğu himayelerinde iftar organizasyonu ve ramazan ilahileri konseri düzenlendi. Konserde ilahiler hem Türkçe hem de Boşnakça seslendirildi.

  • Bursa'daki Ulu Cami'nin Minarelerine Mahya Asıldı
    23:55 Bursa'daki Ulu Cami'nin Minarelerine Mahya Asıldı

    Bursa'da bulunan tarihi Ulu Cami'nin minareleri arasına 'Güzel ahlak cennete götürür' mahyası asıldı. Osmanlı geleneği olan mahya, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ekip tarafından değiştirildi. Mahya, akşam ezanıyla birlikte yakıldı.

  • Nevra Serezli İsmail Dümbüllü Ödülü'ne layık görüldü
    22:04 Nevra Serezli İsmail Dümbüllü Ödülü'ne layık görüldü

    Müjdat Gezen Sanat Merkezi tarafından verilen İsmail Dümbüllü Ödülü, ünlü oyuncu Nevra Serezli'ye takdim edildi. Tiyatro günü etkinliğinde yapılan programda Serezli, Müjdat Gezen ile bir söyleşi gerçekleştirdi ve tiyatro hakkında görüşlerini paylaştı.

  • Ankara Eğitim-Sen Şubeler Platformu, Köy Enstitüleri Anısına Resim-Heykel Sergisi Düzenledi
    20:24 Ankara Eğitim-Sen Şubeler Platformu, Köy Enstitüleri Anısına Resim-Heykel Sergisi Düzenledi

    Ankara Eğitim-Sen Şubeler Platformu, Köy Enstitüleri anısına Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde resim-heykel sergisinin yedincisini düzenledi. Sergide, 125 sanatçıya ait resim ve heykeller sergilendi ve sergi 27 Mart-05 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Saraybosna'da Bosna Hersekli Hattatın Eserlerinden Oluşan Hat Sergisi Açıldı
    20:19 Saraybosna'da Bosna Hersekli Hattatın Eserlerinden Oluşan Hat Sergisi Açıldı

    Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde Bosna Hersekli hattat Abdulhak Hadzimejlic'in eserlerinden oluşan hat sergisi açıldı. Sergide 37 adet hat eseri bulunuyor ve sergi 5 Nisan'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde Çıkarılan Eserler Müzede Sergilenecek
    19:25 Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde Çıkarılan Eserler Müzede Sergilenecek

    Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan eserler, yapılacak müzede sergilenecek. Konuralp Bölgesi'nde bulunan antik kentte sürdürülen kazı çalışmaları, tarihe ışık tutan bulguların gün ışığına çıkmasını sağladı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Konuralp'in restorasyonu ve gelişimiyle birlikte kazı çalışmalarının da devam edeceğini belirtti. Ayrıca, depremde hasar gören Konuralp Merkez Camisi ve mevcut müzenin yerine eski belediye binasının olduğu alanda büyük bir müze yapılacağı ve kazılarda bulunan eserlerin burada sergileneceği açıklandı.


Advertisement