Sırbistan'da 39. Uluslararası Turizm Fuarı Başladı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da 39. Uluslararası Turizm Fuarı Başladı

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, "39. Uluslararası Turizm Fuarı" başladı.

23.02.2017 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, "39. Uluslararası Turizm Fuarı" başladı.

Karadağ'ın partner ülke olduğu fuarın açılışına Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Turizm, Ticaret ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic ve Karadağ Kalkınma ve Turizm Bakanı Pavlo Radulovic'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Vucic, açılışta yaptığı konuşmada, Sırbistan'ın 2016'da turizm alanında son derece büyük gelişme gösterdiğini belirterek, "Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan olarak ortak fırsatlar sunarsak turizm alanında daha çok gelişme sağlarız." ifadelerini kullandı.

Radulovic de Sırbistan ve Karadağ arasındaki iyi ilişkilerin bir kanıtı olarak bu yılki fuara iki ülkenin partner olduğunu kaydederek, bölgesel işbirliğinin turizmi geliştirmeye katkı sağlayacağını vurguladı.

-"Gelecek yıl fuarın partner ülkesi Türkiye olacak"

Fuarın en büyük katılımcıları arasında yer alan Türkiye stantının açılışına ise Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve Turizm ve Kültür Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın katıldı.

Bilgiç, Türkiye'nin önemli bir turizm ülkesi olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl yaşadığımız olaylar nedeniyle turist sayısında bir düşüş yaşadık. Bu düşüş Sırbistan pazarında da yankı buldu, bunun önüne geçmek adına Balkanların en büyük turizm fuarında Türkiye turizmini tanıtmak amacıyla stant açtık." dedi.

Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu ve turistlere en iyi hizmeti sunduğunu açık bir şekilde ifade ettiklerini aktaran Bilgiç, çok sayıda Türk turistin Sırbistan'a geldiğini anımsattı.

Aydın da fuara 2009 yılından bu yana katılım sağladıklarına işaret ederek, stantta kaligrafi, kum sanatı ve gastronomi örnekleriyle ziyaretçilere "Türkiye şovu" yaşattıklarını söyledi.

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimiyle Türkiye'ye gelen turist sayısında düşüş yaşandığını aktaran Aydın, "Gelecek yıl fuarın partner ülkesi Türkiye olacak." dedi

Terörizmin küresel bir sorun olduğunu ve dünyanın bu sorunla mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Aydın, Türkiye'nin son derece güvenli bir ülke olduğunu kaydetti.

Belgrad'da 56 farklı ülkeden bin 200'ün üzerinde katılımcının yer aldığı turizm fuarı, 26 Şubat'a kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da 39. Uluslararası Turizm Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement