Sırbistan'da Selden Zarar Gören Belediyelere Dezenfektan ve Ekipman Desteği - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da Selden Zarar Gören Belediyelere Dezenfektan ve Ekipman Desteği

Sırbistan\'da Selden Zarar Gören Belediyelere Dezenfektan ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Sırbistan’da Mayıs ayında yaşanan sel felaketi nedeniyle özellikle eğitim, sağlık, ulaşım, tarım ve hayvancılık sektörlerinde büyük zarar gören Obrenovats Belediyesi’ne dezenfektan ve teknik malzeme, Svilajnac Belediyesi’ne ise anaokulu mutfak ekipmanı desteğinde bulundu.

20.08.2014 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Sırbistan'da Mayıs ayında yaşanan sel felaketi nedeniyle özellikle eğitim, sağlık, ulaşım, tarım ve hayvancılık sektörlerinde büyük zarar gören Obrenovats Belediyesi'ne dezenfektan ve teknik malzeme, Svilajnac Belediyesi'ne ise anaokulu mutfak ekipmanı desteğinde bulundu.

Sel felaketi nedeniyle çok sayıda canlı hayvan, ekili alanlar ve gıda maddesinin telef olduğu, kanalizasyon, su şebekesi, yollar, iletişim sistemleri ve diğer alt yapı tesislerinin zarar gördüğü Sırbistan'ın Obrenovats Belediyesinde, su kaynaklarına kanalizasyon karışmış, sular hastalık etkenleriyle kirlenmiş ve yeterli ve sağlıklı içme ve kullanma suyu temin edilemez hale gelmişti. TİKA bu çerçevede Obrenovats Belediyesi'ne olumsuz şartların ortadan kaldırılması ve normal yaşam şartlarının en kısa zamanda sağlanmasına destek sağlamak amacıyla dezenfeksiyon ve teknik malzemeler temin etti.

Öte yandan selden dolayı eğitim alanında büyük zarar gören Svilajnac Belediyesi'nin bölge sınırları içerisinde tek anaokulu olan ve 41 öğretmeni ile 450 öğrenciye hizmet veren Decya Radost Anaokulu'nun mutfak donanımları da öğrencilere daha sağlıklı bir ortamda yemeklerin yapılabilmesi amacıyla TİKA tarafından yenilendi.

Söz konusu projelerin teslim törenlerinde bulunan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, yaptığı açıklamada teslim edilen malzemeler ve ekipmanlarla ilgili bilgiler verdi. TİKA aracılığıyla Sırbistan genelinde eğitimden sağlığa, altyapıdan tarıma çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Çevik, projelerin hayırlı olmasını diledi.

Obrenovats Belediyesi Yetkilileri ise TİKA'nın, belediyelerinin selden kaynaklanan yaralarını sarmak amacıyla taleplerine çok hızlı biçimde yanıt verdiğini, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler. Svilajnac Belediyesi Yetkilileri de bölgeye en hızlı ve ilk yardım eden kurumun TİKA olduğunu belirterek katkılarından dolayı TİKA ve Türkiye'ye teşekkürlerini ilettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da Selden Zarar Gören Belediyelere Dezenfektan ve Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement