"Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükumet Başkanları Zirvesi" Yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükumet Başkanları Zirvesi" Yapıldı

Sırbistan Başbakanı Vuçiç, Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesinin sonuçlarının tüm Sırbistan vatandaşlarının yararına olacağını söyledi.

16.12.2014 22:29  Güncelleme: 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç, "Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesi"nin sonuçlarının tüm Sırbistan vatandaşlarının yararına olacağını söyledi.

Vuçiç, "Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesi" kapsamında düzenlenen "3. Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Toplantısı"nın ardından Çin Başbakanı Li Kiçiang ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Zirveyi başarıyla organize etmekten dolayı onurlu olduğunu vurgulayan Vuçiç, Çin ile işbirliğinin bölge ülkelerine ve bu ülkelerin vatandaşlarına faydalı olacağına inandığını kaydetti.

Vuçiç zirvenin sonuçlarının tüm Sırbistan vatandaşlarının yararına olacağını ifade ederek, özellikle altyapı, ulaşım, enerji ve turizm alanlarındaki sorunların çözümü konusunda "ortak bir dil" bulduklarını belirtti.

Gün boyunca zirveye katılan ülkelerin başbakanları ile baş başa görüşmeler de gerçekleştirdiğini hatırlatan Vuçiç, tüm bu ülkelerle farklı alanlarda işbirliği anlaşmaları imzalayacaklarını söyledi.

Çin Başbakanı Li Kiçiang de "Çin'in, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerindeki yatırımlarını arttırmaya hazır olduğunu" kaydederek, Çin'in, hukuki çerçevede, söz konusu ülkelerdeki altyapı projelerine maddi destekte bulunabileceğini ifade etti.

Çin'in katılımcı ülkelerle işbirliğinin, aynı zamanda Pekin'in Avrupa Birliği (AB) ile işbirliğinin de bir parçası olduğunu kaydeden Li, bu nedenle zirveye gözlemci olarak AB'den yetkililerin de katıldığını ifade etti.

"3. Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Toplantısı"na Çin, Sırbistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Makedonya, Karadağ, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya başbakanları katıldı. Toplantıda, Hırvatistan ise dışişleri bakanı düzeyinde temsil edildi.

Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla üç yıl önce Macaristan'da başlatılan inisiyatifin ilk toplantısı 2012 yılında Polonya'nın başkenti Varşova'da, ikincisi ise geçen yıl Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılmıştı.

Gelecek yılki "Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükümet Başkanları Zirvesi"ne ise Çin ev sahipliği yapacak. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çin, Orta ve Doğu Avrupa Ülkeleri Hükumet Başkanları Zirvesi' Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement