Sırbistan'daki Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'daki Hükümet Kurma Çalışmaları

Sırbistan'da, 24 Nisan'da yapılan genel seçimin ardından hükümet kurma çalışmaları kapsamında danışma toplantıları bugün başladı.

19.05.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan'da, 24 Nisan'da yapılan genel seçimin ardından hükümet kurma çalışmaları kapsamında danışma toplantıları bugün başladı. Seçimin galibi Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı Aleksandar Vucic, Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığındaki görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vucic, hükümeti kurmak için gerekli çoğunluğa sahip olduğunu Nikolic'e bildirdiğini aktararak, Sırbistan'ı daha modern ve daha düzenli bir ülke yapmak için hazırladığı planı sunduğunu da aktardı.

Kurulacak hükümetin hedefinin Sırbistan'ın modern, istikrarlı ve düzenli bir ülke olmasını sağlamak olduğunu kaydeden Aleksandar Vucic, vatandaşlara da daha yüksek yaşam standartları ve maaş vermek istediklerini söyledi.

Vucic, yeni kurulacak hükümette 2 bakanlık dışında tüm bakanlıklara gelecek isimleri bildiğini ifade ederek, bu isimleri belirlerken ardında iyi sonuçlar bırakmış isimler olmasına dikkat ettiğini kaydetti.

"Bize takım oyuncuları gerekli." diyen Aleksandar Vucic, şunları söyledi:

"Bize mücadele edecek insanlar gerekiyor. Bunlar, birilerinin hoşuna gidecek isimler olmak zorunda değil. Mesela daha önce gazetecilerin sevdiği ama ardında iyi sonuçlar bırakmayanlar oldu. Kamuoyunun sevdiği isimler olsun diye de uğraşmıyorum. Benim için önemli olan sonuç."

Diğer parti ve ittifaklardan bazı isimlerin de Cumhurbaşkanı ile görüşüp Meclis'te çoğunluğa sahip olduklarını kendisine iletebileceklerini söyleyen Vucic, "O zaman hükümeti kurma görevini kime vereceğine Cumhurbaşkanı Nikolic karar verecek." dedi.

Aleksandar Vucic, yeni hükümetin haziran ayı başında kurulması gerektiğini belirterek, yeni hükümetin programının temelini ekonomi, daha iyi yaşam standartları, ülkede ve bölgede siyasi istikrar, yolsuzluk ve suçla mücadele, daha iyi eğitim ve sağlık koşullarının oluşturacağını da sözlerine ekledi.

Seçim sonuçlarına göre, 250 sandalyeli Sırbistan Meclisi'nde SNS öncülüğündeki ittifak 131, Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) öncülüğündeki ittifak 29, Sırp Radikal Partisi (SRS) 22, Demokrat Parti (DS) öncülüğündeki ittifak 16, "Yeter Artık- Sasa Radulovic" ittifakı 16, "Sırbistan Demokrat Partisi-Dveri Hareketi" ittifakı 13, "Boris Tadic, Cedomir Jovanovic-Daha İyi Bir Sırbistan İçin" ittifakı ise 13 milletvekili çıkardı. Meclis'teki 10 sandalye ise azınlık temsilcilerine ayrılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'daki Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement