Sırbistan'daki Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'daki Hükümet Kurma Çalışmaları

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic, 24 Nisan'da yapılan erken genel seçimin galibi Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı Aleksandar Vucic'i, yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

23.05.2016 19:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic, 24 Nisan'da yapılan erken genel seçimin galibi Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı Aleksandar Vucic'i, yeni hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Gün boyunca seçimde barajı geçen bazı siyasi parti ve ittifakların liderlerini kabul eden Nikolic, görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında, yeni hükümeti kurma görevini Vucic'e verdiğini açıkladı.

Yaptığı görüşmelerde sadece SNS Genel Başkanı Vucic'in kendisine bir program sunduğunu anımsatan Nikolic, "Görüştüğüm diğer liderler, SNS'nin mecliste en fazla sandalyeye sahip olduğunun farkındaydı. Ben de hükümeti kurma görevini Aleksandar Vucic'e verme kararı aldım." dedi.

Nikolic, 24 Nisan'daki erken genel seçimin demokratik bir ortamda yapıldığını ifade ederek, yeni hükümetin önünde ağır ve ciddi işler olduğunu, bu nedenle en kısa zamanda kurulması gerektiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Nikolic, yeni kurulacak hükümeti sığınmacı krizi, Avrupa'da artan aşırı sağcı eğilimler, ekonomik kriz ve iç meseleler gibi konuların beklediğine işaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Vucic'i kabul eden Cumhurbaşkanı Nikolic, bugün de seçim barajını aşarak, meclise giren diğer parti ve ittifakların temsilcileriyle görüştü.

Seçim sonuçlarına göre, 250 sandalyeli Sırbistan Meclisi'nde SNS öncülüğündeki ittifak 131, Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS) öncülüğündeki ittifak 29, Sırp Radikal Partisi (SRS) 22, Demokrat Parti (DS) öncülüğündeki ittifak 16, "Yeter Artık- Sasa Radulovic" ittifakı 16, "Sırbistan Demokrat Partisi-Dveri Hareketi" ittifakı 13, "Boris Tadic, Cedomir Jovanovic-Daha İyi Bir Sırbistan İçin" ittifakı ise 13 milletvekili çıkardı. Meclis'teki 10 sandalye ise ülkedeki azınlıkların temsilcilerine ayrılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'daki Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement