Sırbistan'dan Arü'ye Ödül - Son Dakika
Yerel

Sırbistan'dan Arü'ye Ödül

Sırbistan\'dan Arü\'ye Ödül

Sırbistan Uluslararası Turizm ve Ekoloji Belgesel Film Festivali’nde Ardahan Üniversitesi (ARÜ) uluslararası belgesel prömiyeri, ekoloji kategorisinde özel mansiyon ödülünü ülkemize kazandırdı.

29.09.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan Uluslararası Turizm ve Ekoloji Belgesel Film Festivali'nde Ardahan Üniversitesi (ARÜ) uluslararası belgesel prömiyeri, ekoloji kategorisinde özel mansiyon ödülünü ülkemize kazandırdı. Ardahan Üniversitesi Rektör Basın Danışmanı Öğr. Gör. Turgay Kural'ın yönetmenliğini yaptığı, donmuş bir göl üzerindeki sazlık işçilerini konu edinen 'Cibik' adlı belgeseli 35 ülkeden, 60 belgesel sinema filmini geride bıraktı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleştirilen gala da ödüller sahiplerini buldu. Dünyanın farklı ülkelerinden ünlü yönetmenlerin katıldığı festivale Türkiye'yi temsilen festivale katılan Öğr. Gör. Kural, Kayseri'nin Develi ilçesinde çekimlerini yapmış olduğu 'Cibik' isimli belgesel filmi ile birçok iddialı ve büyük bütçeli belgesel sinema filmleri arasından sıyrılarak özel mansiyon ödülünü ülkemize kazandırdı.

Amerika, Fransa, İtalya, Belçika, Çek Cumhuriyeti başta olmak üzere birçok ülkede ve ülkemizde düzenlenen önemli film festivallerinde başarılar kazanan Öğr. Gör. Kural Ardahan kültürü ve Ardahan'da yaşanmış öykülerden belgesel sinema projeleri hayata geçirecek. Ardahan'da çeşitli saha çalışmaları yapan Öğr. Gör. Kural, yıllar boyunca farklı uluslara ev sahipliği yapan ve köklü bir tarihe sahip olan Ardahan'da belgesel film konusu olabilecek hikayelerin bulunduğunu belirtti. Ayrıca Öğr. Gör. Kural 2010 yılında Çıldır Akçakale Köyü'nde filme almış olduğu 'Sarı Balık' adlı belgesel ile de ödüle layık görülmüştü. Öğr. Gör. Kural, yakında ilan edilecek olan üç uluslararası belgesel sinema festivalinden de ülkemize ve Ardahan Üniversitesi'ne ödül ile dönmeyi bekliyor. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sırbistan'dan Arü'ye Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement