Sırbistan-Rusya Ortak Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan-Rusya Ortak Tatbikatı

Sırbistan ve Rusya orduları, ülkenin kuzeyindeki Ruma'da "Srem 2014" adlı ortak askeri tatbikat düzenledi.

14.11.2014 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan ve Rusya orduları, ülkenin kuzeyindeki Ruma'da "Srem 2014" adlı ortak askeri tatbikat düzenledi.

Askeri tatbikata Sırbistan Savunma Bakanı Bratislav Gaşiç, Sırbistan Genelkurmay Başkanı Lyubişa Dikoviç, Rusya'nın Belgrad Büyükelçisi Aleksandar Çepurin ile çok sayıda general, komutan ve davetli katıldı.

Sırbistan Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, askeri tatbikatın taktik çalışmalarında Rusya Silahlı Kuvvetleri Hava Komutanlığına bağlı birlikler ile Sırbistan Ordusu'nun farklı bölümlerden 197 askerin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Ortak askeri tatbikat, işbirliği ve mevcut ilişkileri geliştirmenin yanı sıra askerlerin yeteneklerini ve taktik çalışmalarını geliştirmek ile terörizme karşı yapılan operasyonlarda daha başarılı olmasını hedefliyor" ifadesi kullanıldı.

Sırbistan Savunma Bakanı Gaşiç, askeri tatbikata ilişkin yaptığı açıklamada, tatbikatın başarılı olduğunu, Sırp askerlerinin de yüksek derecede operatif ve fonksiyonel yetenekler sergilediğini söyledi.

Sırbistan'ın 60'tan fazla ülke ile askeri-teknik işbirliği konusunda anlaşması olduğunu belirten Gaşiç, "Sırbistan, askeri anlamda nötr bir ülke ama Sırp askerlerinin önlerine koyulan tüm görevlerini yerine getirmesi, bizim için büyük bir gurur kaynağı" diye konuştu.

Sırbistan Genelkurmay Başkanı Dikoviç ise yapılan tatbikatın Balkan bölgesi ve Avrupa'nın en büyük güvenlik tehdidi olan terörizme karşı savaş amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan-Rusya Ortak Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement