Sırdaşları, Dava Arkadaşları Turgut Özal'ı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Sırdaşları, Dava Arkadaşları Turgut Özal'ı Anlattı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 21. yıldönümünde adının verildiği üniversitede anıldı.

18.04.2014 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 21. yıldönümünde adının verildiği üniversitede anıldı. Anma programına katılan eski başbakan, bakan ve milletvekilleri, sırdaşları ve dava arkadaşları Turgut Özal'ı anlattı.

Turgut Özal Üniversitesi'nde düzenlenen anma programına çok sayıda konuk katıldı. Üniversiteden yapılan açıklamaya göre 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma programının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, Turgut Özal'ın Türkiye'ye çağ atlatan bir siyaset adamı olduğunu söyledi. Prof. Şengün, "Devlet adamlılığı, ileri görüşlülüğü, karizması, şefkati, idealleri ve fikirleriyle bu ülkeye çok şey katmıştır. Kalkınma adına attığı adımlarla halkın ekonomik olarak güçlenmesini sağlamıştır. Her dönemde milletin manevi değerlerini çok iyi bilen bir devlet adamı olmasıyla yine milletimize çok büyük değerler kazandırmıştır. Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan merhum Turgut Özal'a Allahtan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum" dedi.

-MİLLETİMİZ ONU HER GÜN ANIYOR-

Eski Başbakan ve Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yıldırım Akbulut ise konuşmasında Türk Milleti'nin Turgut Özal'ı senede bir gün değil, türlü meselelerle hemen her gün andığını söyledi. Özal'ın yaptığı el işaretini gösteren Akbulut, ayrışma değil bir olmayı sürekli Özal'ın vurguladığını ifade etti. Bugünkü yöneticilerin de konuyu her gün konuştuğunu dile getiren Akbulut, "Demek ki bunu tesis etmemiz gerekiyor. Edememişiz ama edeceğiz, buna mecburuz" ifadelerini kullandı. Türk milletinin birlik, beraberliği, zenginliği, hür ve müreffeh olması, dünyayla yarışır olmak için çalıştıklarını dile getiren Akbulut, Özal'ın işadamlarına çantalarını alıp dünyayı gezmelerini tavsiye ettiğini hatırlatarak bugün ihracatın bu noktaya gelmesinde bu felsefenin yattığını söyledi.

-DAVA ARKADAŞLARI ÖZAL'I ANLATTI-

Açılış konuşmalarının ardından Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel'in oturum başkanlığını yaptığı "Düşünce ve Hizmetleriyle Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal" konulu bir panel düzenlendi. Turgut Özal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programda konuşan eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel, Özal'ın ülkenin yetiştirdiği devlet adamları arasında birinci sırada geldiğini ifade etti. Yapıcı, projesi, ufku geniş bir insan olduğuna dikkat çeken Güzel, hep bilgisayarlı eğitimden bahsettiğini ifade etti. Bilgisayarı tek başına Türkiye'ye getiren kişinin Özal olduğunu anlatan Güzel, çağ atlamaya çok önem verdiğini belirterek Türkiye'ye çok büyük hizmetler yaptığını kaydetti.

-GÜZEL: ÖZAL ŞEHİT EDİLMİŞTİR-

Eski Bakan Hasan Celal Güzel konuşmasında, Turgut Özal'ın şehit edildiğini de söyledi. Güzel, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki sahip çıkamadık, millet devlet olarak. Tabi takdiri ilahi ancak o kadar hasta bir insan değildi. Savcısıyla da görüştüm, Adli Tıp meselesini yakından takip ettim. İnşallah ortaya çıkacaktır. Tabi intikam duygularıyla hareket etmiyoruz. Üzüntümüz devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceği bakımdan çok önemlidir. Gözümüzün önünde gitmiştir, maalesef engel olamadık. 20 sene sonra açıyorsunuz mezarını çürümeyen bir cenaze. Bu, ayeti kerimeyle belirtilmiştir. İnşallah şehittir. O mertebeyi de hak etmiştir. Hakkım varsa sonuna kadar helal ediyorum. İnşallah o da helal etmiştir."

-SUNGURLU ÖZAL'LA HATIRALARINI ANLATTI-

Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanı Mahmut Oltan Sungurlu, Özal'ın bir iki defa yanında çamaşır değiştirirken gördüğünü ancak fanilasının yeni miydi eski miydi bilemediğini söylerken, Özal'ın hastaneye kaldırıldığı haberini alınca aklına "fanilası yırtık mıydı?" sorusunun geldiğini ifade etti. Fakat daha önce fanilasının yırtık olup olmadığını görmediğini kaydeden Sungurlu, Özal ile yaşadığı hatıralarını anlattı.

-ÖZAL 21. ASRA DAMGASINI VURDU-

Eski Vali Saffet Arıkan Bedük, Özal'ın gerçekten 21. asra damgasına vuran, son derece önemli dünya lideri olduğunu vurguladı. Bedük, "Lider demek, otoriteyi kullanmak değil; güçlü insan kitlesini kullanmak olduğunu kaydetti. Türk insanı kendine inanan ve güvenen haline geldi" şeklinde konuştu. Özal'ın milletin değer yargılarıyla örtüşen bir insan olduğuna dikkat çekti. Turgut Özal Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Ertosun da Özal'ın aktif dış politikasını anlattı. Konuşmaların ardından panelistlere Özal'ın anısına hediyeler verildi.

-ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANMIYORUM-

Soruları cevaplayan Oltan Sungurlu, Özal'ın öldürülmesi iddialarıyla ilgili "Öldürülmesi, zehirlenmesine inanmıyorum. Çünkü bir sebep yok. Mezar açıldığında çok üzülmüştüm. Ancak çok üzüldüğümüz mezar açılmasında da bir hayır çıktı" diye konuştu. Özal'a suikast konusunda ise Sungurlu, olayın arkasını bulamadıklarını ifade etti, suikastçının etrafı çembere alınsaydı olayın arka planı ile belki Türkiye'nin gerçek düşmanlarının bulunabileceğini kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Sırdaşları, Dava Arkadaşları Turgut Özal'ı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi
    12:03 Ardahan'da Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Elemeleri Gerçekleştirildi

    Türkiye Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından her yıl düzenlenen 'Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nın Ardahan elemeleri, 16 Nisan 2024 Salı günü Ardahan Öğretmenevinde yapıldı. Çıldır İlkokulu öğrencileri, Çıldır ilçesini temsilen turnuvaya katıldı. Turnuva sonunda Mangala oyununda Tülin Ceren Koca ve Q-bitz oyununda Fatih Baydar isimli öğrenciler, il birincisi olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.

  • Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı
    12:03 Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi Sonuçlandı

    31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan Ardahan İl Genel Meclis Başkanlığı seçiminde, CHP adayı Serkan Akbudak Meclis Başkanı olarak seçildi. Seçim sonucunda CHP'nin üye sayısı 7'ye yükseldi.

  • Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı
    12:01 Burdur'da Kavşakta Kaza: 1 Yaralı

    Burdur'da Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana gelen kaza sonucu, kavşağa kontrolsüz giren iki otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan otomobil, polis karakolunun istinat duvarına çarptı. Kazada 1 kişi yaralandı ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    12:01 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde bir kuyumcu maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Hırsızlar, çaldıkları altınlarla çalıntı araçla kaçtı. Polis, şüphelileri aramaya devam ediyor.

  • Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti
    12:00 Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti

    Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral ile birlikte Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret etti. Vali Işın, Büyükelçi Matis'i Kütahya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:00 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya gelerek hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Başkan Kotan, personelden işlerini layıkıyla yapmalarını istedi ve tasarruf tedbirleri alacaklarını belirtti.

  • Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti
    11:59 Bodrum Belediyesi Atalık Yerli Tohum Fidelerini Üreticilere Hibe Etti

    Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen atalık yerli tohum fideleri, üreticilere hibe edildi. Dağıtım etkinliğine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de katıldı.


Advertisement