Siret Derneği'nden "Sahabe" Konulu Konferansı - Son Dakika
Yerel

Siret Derneği'nden "Sahabe" Konulu Konferansı

Siret Derneği\'nden "Sahabe" Konulu Konferansı

Kahta’da Kutlu Doğum Haftası etkinliği münasebetiyle Muhammed Emin Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı "Sahabe" konulu konferans Kahta Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleşti.

20.04.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta'da Kutlu Doğum Haftası etkinliği münasebetiyle Muhammed Emin Yıldırım'ın konuşmacı olarak katıldığı "Sahabe" konulu konferans Kahta Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleşti.

Konferansa sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kahta Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans Kahta İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Mehmet Fırat'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Derneğin amaç, hedef ve faaliyetlerini içeren tanıtım filmi sunuldu.

Sunumdan sonra açış konuşmasını Siret Derneğinin Kahta temsilcisi Mustafa Aydın yaptı. Aydın, "Yaklaşık 14 asır önce yurdu Medine'yi henüz Resulullah (sav)'in buram buram kokusunun duyulduğu yerleri terk edip buralara kadar geldi. Geldi ancak dönmek için gelmedi. Yaşanmak adına, yeşertmek adına İslam'ın hakikatlerini duyurmak adına o coğrafyada kalmak ve gerekirse davası uğruna ölmek için geldi. Izdırabı kendi davası neydi ki ta Medine'den buralara kadar getirdi. Izdırap belli, dert belli aslında. Veda hutbelerine yüz binlerin üzerinde sahabe efendilerimizin iştirak ettiği rivayet edilir.

Ama bakın şöyle Medine'ye, Mekke'ye toplam sahabi sayısı 10 bini geçmez. ve geçmediğini göreceksiniz. Peki, nerede geriye kalan 90 bine yakın sahabe. Dostlar neredeler, bakın şöyle dünya coğrafyasına, bakında nerelerde olduklarını görün her biri dertlerinin, ızdıraplarının peşlerinde. ya Çin de, ya Özbekistan'da, ya Kıbrıs yamaçlarında ya da İstanbul sırtlarında ya da Adıyaman'da. Daha nice yerlerdeler. Hani derler ya direk olay yurdunu, toprağını hele ki canlarından çok sevdikleri Allah Resülü (sav)'i terk edip yeryüzünü tabi caizse tohumlar misali" dedi.

Açış konuşmasından sonra ilahi dinletisi gerçekleştirildi. İlahi dinletisinden sonra Muhammed Emin Yıldırım yaptığı konuşmada, "Zaman güzel bir zaman dilimi, hangi zamandayız? Allah izin verirse yarın gece Mevlana'nın en büyük ikramiyelerinden olan biri olan üç aylara merhaba edeceğiz. Recebi şerif bizi karşılayacak inşallah ve onunla beraber biz Mevlana'nın ikramiyesi olan o güzel zaman dilimlerinden istifade etmeye çalışacağız. Mevsim güzel dedim. Mevsim miladi olarak Allah resulü (sav) doğum günleri. 571 20 Nisan onun miladi olarak aleme merhaba dediği günler. O günlerden dolayı şu anda kutlu nebinin doğum günlerini ihya etmeye çalışıyoruz. Onun doğum günleriyle aslında doğmaya çalışıyoruz. Onun doğumu aleme nur getirdi. Kainat onun getirdiği mesajlarla nurlandı. Her kim onun getirdikleriyle doğarsa asıl kutlu doğum o zaman ihya ediyor. Bizde şu mevsimde o kutlu doğumu ihya etmeye çalışıyoruz. Zemin güzel bir zemin dedim. Niçin? Safvan bin muattal'dan dolayı, o büyük insanın memleketi burası. Onun olduğu yerde bir rahmet olur. Salihlerin anlattığı yerde bir bereket olur. Şehitler Allah katında rızklandıkları için ona ait olan bir zeminde o rızkdan biraz nasip almak adına zeminde bu zemin adına farklı bir havayı bizlere hissettirecektir. Asıl konumuz "Medeniyetimizin kurucu nesli olan sahabe" Mühim bir konu ne kadar anlatabilirim size bilmiyorum. Ama gerçekten eğer biz şu konunun altındaki bazı başlıkları bu gece bir an olsun anlayabilirsek İslam medeniyetinin ne kadar büyük bir medeniyet olduğunu anlayacağız. Sahabe dediğimiz o medeniyetin taşıyıcı kolonları, taşıyıcı köprüleri olan o nesli biraz farklı bir biçimde anlayacağız. O neslin çok ciddi bir uğraşıyla büyük bir bedelle bize intikal ettirdikleri aziz İslam'ın onların dünyasındaki değerini anlayacağız ve bunlardan da kendi dünyamıza bazı mesajlar taşımaya çalışacağız. Sahabe birileri için efsane olsa da bizim için en büyük hakikattir. Diğeri için nostalji olabilir sahabe. Ama bizler için haldir, İstikbaldir. Diğeri için mazi olabilir sahabe, bizim için bu günlerin ihya yarınların ihşa edilebileceği en önemli haldir. Neden böyledir biliyor musunuz? Çünkü din dediğimiz aziz İslam'ı biz onlardan almışız. Onların bize intikal ettirdikleri bu din üzerinden biz konuşuyoruz. İlahi kitabımızı biz gökten ilham olarak almadık ki, sahabenin elinden aldık biz kuranı. Sahabenin elinden aldık biz Hz. Muhammed (sav) kutlu sözlerini. Sahabe olmasaydı eğer biz bugün din adına konuştuğumuz birçok şeyi belki yanlışça hatalı konuşacaktık. Hal böyle olunca medeniyet dediğimiz o büyük yürüyüşün zemininde olan bir nesil konuşmuş oluyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siret Derneği'nden 'Sahabe' Konulu Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement