Şirket Haberleri - Son Dakika
Yerel

Şirket Haberleri

Şirket Haberleri

Türkiye’nin ‘‘İlk Hastalıklardan Ari İşletmesi’’ Özer Türer Koyun-Keçi Çiftliği’nin sütlerinden yapılan peynirler, Avrupa Birliği üyesi ülkelere ihraç edilecek.

04.08.2014 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin "İlk Hastalıklardan Ari İşletmesi" Özer Türer Koyun-Keçi Çiftliği'nin sütlerinden yapılan peynirler, Avrupa Birliği üyesi ülkelere ihraç edilecek.

Türkiye'de "Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası"nı küçükbaş yetiştiriciler arasında ilk kez alan Özer Türer Koyun-Keçi Çiftliği, Kecheese markası ile ürettiği peynirleri Almanya başta olmak tüm AB ülkelerine ihraç etmenin yolunu açtı.

AB PAZARINDAN YOĞUN TALEP VAR!

İzmir ve Ege Bölgesi için örnek bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Özer Türer, aldıkları "Hastalıktan Ari İşletme Sertifikası" sonrasında, İşleme tesisi ve çiftlik için AB onayına başvurduklarını söyledi. Bugüne kadar Avrupa Birliği ülkelerinden sürekli bir talep olduğunu ancak Türkiye'de ari işletme ve AB onaylı küçükbaş hayvan tesisi olmadığı için ihraç yapamadıklarını ifade eden Özer Türer, "Türer Koyun-Keçi Çiftliği Hastalıklardan Ari İşletme belgesi aldıktan sonra durumu basından öğrenen, Almanya başta olmak üzere AB ülkesinden birçok firma bizi arayarak ürün talep etti. Almanya'da yine sahibi Türk olan bir firma ile anlaştık. Süt başta olmak üzere, Özer Türer Koyun-Keçi Çiftliği sütlerinden elde ettiğimiz ürünlerimizi AB'ye ihraç edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türer, "İlklerin Şehri İzmir'de bir ilki daha başarmanın gururunu yaşamaktayız. Türkiye'nin ilk damızlık gebe düve ihracatı geçtiğimiz yıl İzmir'den yapılmıştı. Türer Koyun-Keçi Çiftliği olarak bizler de, Türkiye koşullarına uyum sağlayan Saanen cinsi keçilerin ihracatını gerçekleştirdik. Ülke ekonomisini yaptığımız katkıyı keçi peyniri ve süt ürünleri ile katlayacağız" dedi.

İZMİR'DE, AB STANDARDINDA HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Kecheese firması olarak sütünü aldıkları ve işledikleri çiftlik ve işletmelerinde hastalıktan ari işletme belgesi almaları için rehberlik edeceklerini kaydeden Özer Türer, Küçükbaş hayvan üreticiliğinde İzmir ve özellikle Seferihisar'ın öncü rolde olduğuna dikkat çekti. Türer, Türer Koyun-Keçi Çiftliği'nin bu belgeyle, süt ve süt üretiminin yanı sıra kaliteli hayvancılık yönünden de bölgenin ekonomik gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

İHRACAT İÇİN AYRI ÜRETİM BANDI!

AB Ülkelerine ihracat için en önemli aşama olan ari işletme belgesini geçtiğimiz hafta alan Özer Türer Koyun Keçi Çiftliği'nin sütleri, Keçi Sütü İşletme tesisinde ayrı bir bantta işleyecek. Hayvan hastalık ve zararlıları ile mücadele kapsamında, özellikle Bruselloz gibi hastalıkların bertarafını hedefleyen sertifika ile Keçi sütü ve süt ürünlerinin daha geniş bir yelpazede tanıtılması ve pazarlanmasının yolu açılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şirket Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement