Şirketlerden Hisse Geri Alım Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Şirketlerden Hisse Geri Alım Kararı

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) dün hisse geri alımıyla ilgili yaptığı düzenlemenin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık şirketler, ardı ardına hisse geri alım kararı aldı.

22.07.2016 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) dün hisse geri alımıyla ilgili yaptığı düzenlemenin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık şirketler, ardı ardına hisse geri alım kararı aldı.

Şirketler, hisse geri alımına ilişkin özel durum açıklamalarını Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) duyurdu.

Bugün saat 16.30'dan sonra Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi tarafından yapılan açıklamada, herhangi bir limit sözkonusu olmaksızın şirketin Borsa da kendi paylarının geri alımının gerçekleştirilmesine oy birliği ile karar verdiği, Aksa Akrilik Kimya Sanayii tarafından yapılan açıklamada ise herhangi bir limit ve fiyat söz konusu olmaksızın şirketin borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesi için Genel Müdür Cengiz Taş ve Mali İşler Direktörü Eren Ziya Dik' in yetkilendirilmesine karar verildiği bildirildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret açıklamasında da şirket yönetim kurulunun pay geri alımını değerlendirdiği kaydedildi.

Hisse geri alımına ilişkin olarak GSD Holding tarafından "Pay geri alım programımız SPK'nın 21 Temmuz 2016 tarihli basın duyurusu çerçevesinde yeniden değerlendirilmeye alınmış ve ilave pay geri alımının Türk Ticaret Kanununa ve Sermaye Piyasası Kanununa uygunluğu konusunda görüş alınmak üzere bugün itibarıyla SPK'ya yazılı olarak başvurulmuş olup değerlendirilme beklenilmektedir" ifadelerine yer verildi

Prizma Pres Matbaacılık Yayıncılık Sanayi ve Ticaret tarafından da herhangi bir limit ve fiyat söz konusu olmaksızın şirketin borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesine karar verdiği belirtildi.

Bugün ayrıca saat 16.30'dan önce Net Holding AŞ, Net Turizm Ticaret ve Sanayi AŞ, Borusan Yatırım ve Pazarlama AŞ, BİM Birleşik Mağazalar AŞ, Transtürk Holding AŞ, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ, Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme AŞ, Denge Yatırım Holding AŞ, Güler Yatırım Holding AŞ, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi AŞ, RTA Laboratuvarları Biyolojik Ürünler İlaç ve Makina Sanayi Ticaret AŞ, AVOD Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri AŞ ile Katmerciler Araç Üstü Ekipman Sanayi ve Ticaret AŞ hisse geri alımı yapacağını bildirmişti.

SPK'dan şirketlere limitsiz hisse geri alım imkanı

SPK, dün yürürlükte bir geri alım programı olan ya da olmayan halka açık şirketlerin, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebileceğini açıklamıştı.

Açıklamada, "Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak yürürlükte bir geri alım programı olmayan halka açık şirketlerimiz, özel durum açıklaması yapmak kaydıyla herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebilecektir. Genel kurullarınca alınmış bir karara bağlı olarak geri alım programı yürüten halka açık şirketlerimiz, özel durum açıklaması yapmak ve yetkili organlarını bilgilendirmek suretiyle herhangi bir limit söz konusu olmaksızın borsada kendi paylarının geri alımını gerçekleştirebilecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şirketlerden Hisse Geri Alım Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement