Şırnak'a Atanan Öğretmenlere Motivasyon Kahvaltısı - Son Dakika
Güncel

Şırnak'a Atanan Öğretmenlere Motivasyon Kahvaltısı

Şırnak'a atanan öğretmenlere motivasyon kahvaltısı Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK (DHA)-ŞIRNAK'a yeni atanan öğretmenlere verilen moral ve motivasyon kahvaltısında konuşan Vali Ali İhsan Su, "Sizlerin gayretiyle inşallah buranın eğitimi daha iyi hale getirip yavrularımızı daha iyi şekilde yetiştireceğiz" dedi.

10.10.2015 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'a atanan öğretmenlere motivasyon kahvaltısı

Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK (DHA)-ŞIRNAK'a yeni atanan öğretmenlere verilen moral ve motivasyon kahvaltısında konuşan Vali Ali İhsan Su, "Sizlerin gayretiyle inşallah buranın eğitimi daha iyi hale getirip yavrularımızı daha iyi şekilde yetiştireceğiz" dedi.

Şırnak Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesiyle Şırnak'a yeni atanan öğretmenlerin moral motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla 350 öğretmene bir otelde kahvaltı verildi. Kahvaltıya Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Turhan Bedirhanoğlu, İl milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ve çok sayıda yeni atanan öğretmen katıldı. Şırnak'a yeni atanan öğretmenlere "hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Vali Ali İhsan Su, "Sizlerin de gayretiyle, mevcut öğretmenlerimizin de gayretiyle inşallah buranın eğitimini çok daha iyi hale getireceğiz. Çocuklarımızı yavrularımızı çok daha iyi yetiştireceğiz. Ülkemize, ilimize, ailesine, kendisine, faydalı bireyler haline getireceğiz. Hepinizin malumu, hepinizin ilk görev yeri. İlk atandığınız il. Burası aynı zamanda Şehri Nuh diye bilinen Şırnak ili. Nuh aleyhisselamın da gemisinin oturduğu Cudi dağı karşımızda. Yani insanlığın yeniden başladığı bir şehre geldiniz. Birçok ilahi hadisenin yaşandığı bir şehre geldiniz. Çalışmalarınız esnasında bunları da göreceksiniz. Eğer iyi eğitirseniz bu insan toplumda bütün insanlığa faydalı işler yapacak demektir. Ama eğer kötü eğitilmişse bunu alıp atma imkanınız yok. O da toplumun içine girecek. O da bu sefer toplumda yanlış işler yapacak, topluma zararlı işler yapacak. Hem kendine hem topluma zarar verecek. Ama eğer iyi yetiştirirsek, hem kendine hem topluma faydalı biri olacak. Eğer biz dünyayı, ülkeyi toplumu düzeltmek istiyorsak insanı düzelteceğiz" dedi.

"AĞLAYARAK GELDİK AMA ŞU AN MUTLUYUZ"

Muğla'dan Şırnak'a atanan öğretmen Tuğçe kömür, "Yaklaşık 2 haftadır Şırnak'tayım. Atamalar bu yıl geç açıklandı. Beklemediğim bir şekilde kura ile Şırnak'a atandım. ve gerçekten çok ağlayarak geldim. Ama şu anda o kadar çok mutluyum ki öğrencilerimi, Şırnak'ı, Şırnak halkını çok seviyorum. Çok yardımsever insanlar. 3 yıl zorunlu hizmetimiz var ama ben daha fazla kalmayı düşünüyorum" derken sınıf öğretmeni Özge Sark ise, "Buraya atandığım için mutluyum. Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir meslek. Öğrencilerime en iyi şekilde layık olmaya çalışacağım. Burada olan birkaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine buraya geldim. 2 hafta oldu geleli, her şey yolunda sıkıntı yok şu an için. Herkes biraz tedirgin malum olaylardan dolayı ama biz pek etkilenmiyoruz. Öğretmenler olarak herhangi bir sıkıntı yaşamadık şu ana kadar. Yaşamayacağımızı da düşünüyorum" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'a Atanan Öğretmenlere Motivasyon Kahvaltısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement