Şırnak'a Geçmişindeki Ticari Canlılığı Kazandırmak İstiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Şırnak'a Geçmişindeki Ticari Canlılığı Kazandırmak İstiyoruz"

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Şırnak'a kültürü ve manevi atmosferiyle geçmişindeki, tarihindeki ticari canlılığı yeniden kazandırmak istiyoruz.

23.02.2017 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, " Şırnak'a kültürü ve manevi atmosferiyle geçmişindeki, tarihindeki ticari canlılığı yeniden kazandırmak istiyoruz. Bunu yaparken kamunun tüm imkanlarını seferber ediyoruz ama amacımız özel sektörü desteklemek. Devlet, vatandaş, özel sektör işbirliğini yapmak istiyoruz. Gerekli tüm imkanları emirlerinize sunacağız." dedi.

Valilikçe Cazibe Merkezleri Programına ilişkin bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Coşkun, devletin iş adamlarına sunduğu imkanın yüzyılın fırsatı olduğunu belirtti.

Coşkun, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da ilan ettiği, Cazibe Merkezleri Programının bölgede büyük bir heyecan uyandırdığını vurgulayarak, amacın gelişmiş illerle aradaki farkı istenilen hızda kapatamayan Şırnak, Hakkari, Bingöl, Kars, Ardahan, Iğdır, Gümüşhane ve Bayburt gibi 23 ilde yatırım seferberliği yapmak olduğunu aktardı.

Ulaşmak istenen hedefin, söz konusu illere istihdam, üretim ve ihracatta yeni bir ivme kazandırmak olduğuna işaret eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Şırnak'ın 2 ülkeye sınırı olması büyük bir potansiyel. Şırnak'a kültürü ve manevi atmosferiyle geçmişindeki, tarihindeki ticari canlılığı yeniden kazandırmak istiyoruz. Devlet gelip buralara fabrika kurup gidebilir ama devletin amacı sizi desteklemek. Bunu yaparken kamunun tüm imkanlarını seferber ediyoruz ama amacımız özel sektörü desteklemek. Devlet, vatandaş, özel sektör işbirliğini yapmak istiyoruz. Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul'da yaşayan Şırnaklı hemşehrimiz var. Bu iş adamlarının memleketinde, burada yatırım yapmasını istiyoruz. Gerekli tüm imkanları emirlerinize sunacağız."

"Vatandaşlarımızı istihdama kazandırmış olacağız"

Şırnak Valisi Ali İhsan Su da kentte hayata geçirilecek projelere ilişkin bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığınca belediyelere yapılan görevlendirmelerle su ve kanalizasyonla ilgili büyük yatırım yapıldığını dile getiren Su, geçen yıl Şırnak'ta bin, Cizre'de 2 bin, Silopi'de bin 250, İdil'de de 750 kişinin İŞKUR aracılığıyla istihdam edildiğini belirtti.

İstihdam edilen kişilerin özellikle evi ve iş yeri yıkılan kişiler arasından seçildiğine değinen Su, "Bu yıl ilimiz geneli 2 bin 500 İŞKUR kadrosu geldi. Vatandaşlarımızı istihdama kazandırmış olacağız. Böylelikle ilimizin kalkınmasına gelişmesine yeni bir katkıyı hükümetimiz sunuyor." diye konuştu.

Cazibe Merkezleri Programına da değinen Su, hükümetin yatırım yapacak iş adamlarına büyük bir fırsat sunduğunu, Şırnak'ın altyapı olarak bu yatırımlara uygun olduğunu bildirdi.

Su, "Yatırım yapacak arkadaşımıza biz de tüm imkanları seferber ederek Şırnak'ın kalkınmasına destek vereceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'a Geçmişindeki Ticari Canlılığı Kazandırmak İstiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement