Şırnak'a Geçmişindeki Ticari Canlılığı Kazandırmak Istiyoruz" - Son Dakika
Güncel

Şırnak'a Geçmişindeki Ticari Canlılığı Kazandırmak Istiyoruz"

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, "Şırnak'a kültürü ve manevi atmosferiyle geçmişindeki, tarihindeki ticari canlılığı yeniden kazandırmak istiyoruz.

23.02.2017 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, " Şırnak'a kültürü ve manevi atmosferiyle geçmişindeki, tarihindeki ticari canlılığı yeniden kazandırmak istiyoruz. Bunu yaparken kamunun tüm imkanlarını seferber ediyoruz ama amacımız özel sektörü desteklemek. Devlet, vatandaş, özel sektör işbirliğini yapmak istiyoruz. Gerekli tüm imkanları emirlerinize sunacağız." dedi.

Valilikçe Cazibe Merkezleri Programına ilişkin bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Coşkun, devletin iş adamlarına sunduğu imkanın yüzyılın fırsatı olduğunu belirtti.

Coşkun, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da ilan ettiği, Cazibe Merkezleri Programının bölgede büyük bir heyecan uyandırdığını vurgulayarak, amacın gelişmiş illerle aradaki farkı istenilen hızda kapatamayan Şırnak, Hakkari, Bingöl, Kars, Ardahan, Iğdır, Gümüşhane ve Bayburt gibi 23 ilde yatırım seferberliği yapmak olduğunu aktardı.

Ulaşmak istenen hedefin, söz konusu illere istihdam, üretim ve ihracatta yeni bir ivme kazandırmak olduğuna işaret eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Şırnak'ın 2 ülkeye sınırı olması büyük bir potansiyel. Şırnak'a kültürü ve manevi atmosferiyle geçmişindeki, tarihindeki ticari canlılığı yeniden kazandırmak istiyoruz. Devlet gelip buralara fabrika kurup gidebilir ama devletin amacı sizi desteklemek. Bunu yaparken kamunun tüm imkanlarını seferber ediyoruz ama amacımız özel sektörü desteklemek. Devlet, vatandaş, özel sektör işbirliğini yapmak istiyoruz. Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul'da yaşayan Şırnaklı hemşehrimiz var. Bu iş adamlarının memleketinde, burada yatırım yapmasını istiyoruz. Gerekli tüm imkanları emirlerinize sunacağız."

"Vatandaşlarımızı istihdama kazandırmış olacağız"

Şırnak Valisi Ali İhsan Su da kentte hayata geçirilecek projelere ilişkin bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığınca belediyelere yapılan görevlendirmelerle su ve kanalizasyonla ilgili büyük yatırım yapıldığını dile getiren Su, geçen yıl Şırnak'ta bin, Cizre'de 2 bin, Silopi'de bin 250, İdil'de de 750 kişinin İŞKUR aracılığıyla istihdam edildiğini belirtti.

İstihdam edilen kişilerin özellikle evi ve iş yeri yıkılan kişiler arasından seçildiğine değinen Su, "Bu yıl ilimiz geneli 2 bin 500 İŞKUR kadrosu geldi. Vatandaşlarımızı istihdama kazandırmış olacağız. Böylelikle ilimizin kalkınmasına gelişmesine yeni bir katkıyı hükümetimiz sunuyor." diye konuştu.

Cazibe Merkezleri Programına da değinen Su, hükümetin yatırım yapacak iş adamlarına büyük bir fırsat sunduğunu, Şırnak'ın altyapı olarak bu yatırımlara uygun olduğunu bildirdi.

Su, "Yatırım yapacak arkadaşımıza biz de tüm imkanları seferber ederek Şırnak'ın kalkınmasına destek vereceğiz." ifadesini kullandı.

Şırnak\'a Geçmişindeki Ticari Canlılığı Kazandırmak Istiyoruz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'a Geçmişindeki Ticari Canlılığı Kazandırmak Istiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Yağlı Güreş Sezonu Hazırlıkları Hızlandı
    10:54 Antalya'da Yağlı Güreş Sezonu Hazırlıkları Hızlandı

    Antalya'da yetişen başarılı pehlivanlar, yağlı güreş sezonuna hazırlanmak için antrenmanlara başladı. Kumluca Güreşleri'ne katılacak pehlivanlar, yağlı antrenmanlarla form tutuyor. Antrenör Kemal Yılmaz, sezon için iyi bir hazırlık yaptıklarını belirtirken, başpehlivan Orhan Okulu ise Kırkpınar'da birinci olmayı hedeflediğini söyledi.

  • Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti
    10:53 Kulu'da hareketsiz bulunan 8 günlük bebek hayatını kaybetti

    Konya'nın Kulu ilçesinde annesi tarafından hareketsiz halde bulunan 8 günlük bebek, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından tahkikat başlatıldı.

  • Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı Uluslararası Şampiyonaya Katılacak
    10:53 Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı Uluslararası Şampiyonaya Katılacak

    Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanı Zübeyir Bekiroğlu, ilk kez uluslararası bir şampiyonaya katılacak olan Geleneksel Atlı Okçuluk Kadın Milli Takımı'nın Rusya'da düzenlenecek olan Uluslararası Kadınlar Atlı Okçuluk Şampiyonası'na katılacağını açıkladı. Kadın milli takımı, 5 kadın sporcudan oluşuyor ve Türkiye'yi temsil edecek. Bu şampiyonaya katılmak, Türkiye'nin geleneksel atlı okçuluk branşında adını dünyaya duyurmasını sağlayacak.

  • Şubat Ayında İnek Sütü Miktarı Azaldı
    10:52 Şubat Ayında İnek Sütü Miktarı Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında toplanan inek sütü miktarı bir önceki aya göre yüzde 2 azalarak 897 bin 379 ton oldu. Ayrıca, şubat ayında içme sütü üretimi yüzde 13,2 azalarak 133 bin 505 ton olarak gerçekleşti. Ayrıntılı verilere göre, inek peyniri üretimi yüzde 10,6 artarken, ayran üretimi yüzde 28,3, yoğurt üretimi yüzde 16,6, içme sütü üretimi yüzde 0,5, tereyağı üretimi ise yüzde 20,1 arttı.

  • Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı
    10:51 Kartepe'de Yaya Geçidinde Kaza: Bir Kişi Tırın Altında Kaldı

    Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, yaya geçidinde ilerleyen bir tırın çarpması sonucu bir kişi tırın altında kaldı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan kişi hastaneye sevk edildi. Kaza saatler arasında şehir içi trafiğine çıkan tır sürücüsüne para cezası uygulandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Şehit annesi Ergüzel:
    10:51 Şehit annesi Ergüzel: "Keşke o gün telefonu hiç kapatmasaydım"

    Şehit annesi Ergüzel: "Keşke o gün telefonu hiç kapatmasaydım" 6 Şubat depremlerinde evlerini kaybeden şehit aileleri, BAYKAR tarafından kurulan 2 bin kişilik konteyner kentte yaşamlarını sürdürüyor Şehit Ali Suna'nın annesi Elif Ergüzel Suna, "Şehit annesi olarak çok gururluyum, Allah razı...

  • Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı
    10:51 Zonguldak'ta Mart Ayında 485 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Zonguldak'ta geçen Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleştirildi. TÜİK'in açıkladığı istatistiklere göre, 2024 yılı Ocak ayında 363, Şubat ayında 432 ve Mart ayında 485 konutun satışı gerçekleşti. Ayrıca, 2023 yılında Zonguldak ilçelerindeki konut satışlarına ilişkin istatistikler de paylaşıldı. Alaplı ilçesinde 381, Çaycuma ilçesinde 1090, Devrek ilçesinde 603, Karadeniz Ereğli ilçesinde 1652, Gökçebey ilçesinde 171, Kilimli ilçesinde 196, Kozlu ilçesinde 845 ve Merkez ilçede ise 1155 konutun satışı gerçekleşti.

  • Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi
    10:50 Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nde Veri Sızıntısı: Polis Memuru ve İki Polis Adliyeye Sevk Edildi

    Bitlis Emniyet Müdürlüğüne ait çeşitli verileri sosyal medya platformu 'X' üzerinden 'BombacıMülayim01' adıyla açtığı hesaptan paylaşan polis memuru V.K. ile Bitlis'te görevli diğer iki polis adliyeye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçen şüpheliler, daha sonra Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli gözetiminde Bitlis Adliyesine getirildi.

  • Bilecik'te Hırsızlık İhbarı Üzerine Yakalanan Şüpheli Şahıs Laptop ve Sırt Çantasıyla Yakalandı
    10:50 Bilecik'te Hırsızlık İhbarı Üzerine Yakalanan Şüpheli Şahıs Laptop ve Sırt Çantasıyla Yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, evden hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine giden ekipler, kısa sürede şüpheli şahsı yakalayarak, çalınan 1 adet laptop ve sırt çantasını sahibine iade etti. Şüpheli şahıs, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda Söğütspor zorlu maçı kazandı
    10:50 Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda Söğütspor zorlu maçı kazandı

    Bilecik 1. Amatör Lig Play-Off Grubu'nda ikinci hafta sonunda Söğütspor, Osmaneli Belediyespor'u 1-0 yenerek liderlik yarışında önemli bir galibiyet aldı.


Advertisement