Şırnak Bölge Barolarından Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Şırnak Bölge Barolarından Suç Duyurusu

Şırnak Bölge Barolarından Suç Duyurusu

Nusaybin'de siyah elbiseli, beyaz bayraklı, 5 koldan protesto yürüyüşü Ankara'da meydana gelen patlama, Diyarbakır, Mardin, Şırnak kent merkezleri ile bazı ilçelerinde düzenlenen yürüyüşler ve yapılan basın açıklamaları ile protesto edildi.

12.10.2015 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nusaybin'de siyah elbiseli, beyaz bayraklı, 5 koldan protesto yürüyüşü

Ankara'da meydana gelen patlama, Diyarbakır, Mardin, Şırnak kent merkezleri ile bazı ilçelerinde düzenlenen yürüyüşler ve yapılan basın açıklamaları ile protesto edildi.

Diyarbakır'ın Silvan, Bismil ve Lice, Mardin'in Kızıltepe, Derik ve Nusaybin ve Şırnak merkezde barolar başta olmak üzere bir çok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşların katıldığı yürüyüşler düzenlendi. Yapılan yürüyüşler sonrası yapılan açıklamalarla, Ankara'da meydana gelen patlama protesto edildi.

Diyarbakır merkez ve Mardin'in Kızıltepe İlçeleri'ndeki gösterilerde, güvenlik güçleri göstericilere müdahale ederken, diğer protesto gösterileri ise olaysız sona erdi. Bölge genelinde, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, ilan ettiği 2 günlük greve katılım yoğun oldu.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yapılan protestoya katılanlar siyah elbise giyerek ellerine aldıkları beyaz bayrakla kent merkezine yürüdü. Mitanni Kültür Merkezinde bir araya gelen kalabalık gruplar, giydikleri siyah elbiselerle ve taşıdıkları beyaz bayraklarla 5 koldan yürüyüşe geçti. Barış Park'ına kadar sloganlar eşliğinde gelen kalabalık gruba, kent merkezindeki esnaf ve vatandaşlar da destek verdi. Yapılan yürüyüş sonrası Barış Parkı'nda toplanan kalabalık adına konuşan Saim Kaplan, "İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak 'güvenlik zafiyeti' yok diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katiller; diktatörlük heveslileri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kaldığı için, ülkeyi kan gölüne çevirip, yaşanan ölümler üzerinden oy avcılığı yapanlardır. Bizi korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz; Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kanlı ellerinizle işlediğiniz bütün suçlardan yargılanacak ve hesap vereceksiniz" dedi.

Açıklamadan sonra, ölenler için 1 dakikalık saygı duruşu ve 10 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Saygı duruşuna esnaf, ve yoldan geçen vatandaşlar de destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Bölge Barolarından Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement