Şırnak - Dağlardan Kamyonla Getirdiği Karları Cizre'de Torbasını 3 Liradan Sattı - Son Dakika
Güncel

Şırnak - Dağlardan Kamyonla Getirdiği Karları Cizre'de Torbasını 3 Liradan Sattı

Şırnak - Dağlardan Kamyonla Getirdiği Karları Cizre\'de Torbasını 3 Liradan Sattı

Dağlardan kamyonla getirdiği karları Cizre'de torbasını 3 liradan sattı VAN'ın Çatak İlçesi'ndeki yüksek dağlardan kamyona doldurduğu kar kütlelerini, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne getiren Mehmet Tuncerli, 3 kola gelen torbasını 3 liradan sattı.

19.06.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dağlardan kamyonla getirdiği karları Cizre'de torbasını 3 liradan sattı

VAN'ın Çatak İlçesi'ndeki yüksek dağlardan kamyona doldurduğu kar kütlelerini, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne getiren Mehmet Tuncerli, 3 kola gelen torbasını 3 liradan sattı. 'Vizontele' filmine de konu olan Yaz mevsiminde kar satışı, bugün Cizre'de gerçekleşti. Van'ın Çatak İlçesi sınırları içerisinde yeralan yüksek dağlarda kalan kar kütlelerini kamyona dolduran Mehmet Tuncerli, yaz mevsiminde Türkiye'nin en sıcak yerleşim merkezlerinden biri olan Cizre'ye getirerek satmaya başladı. Tuncerli, elektriklerin sık sık kesildiği ve buz dolapların düzenli çalışmadığı ilçe merkezinde yaşayanların soğuk ve buz ihtiyaçlarını ticarete dönüştürdü.

Orhan Doğan Caddesi üzerinde parkettiği kamyon kasasında, üzeri branda ile kaplı kar kütlelerini poşetlere dolduran Tunceli ve arkadaşları, bu torbaları tanesini 3 liradan satışa sundu. "Gel vatandaş, gel karın torbası 3 lira" diye bağıran Tuncerli'nin etrafında kısa sürede kar almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatandaşların almak için birbiriyle yarıştığı gözlenirken, kar kütlelerini satarak para kazanan Mehmet Tuncerli, "Cizre Türkiye'nin en sıcak yerlerinden biri olduğunu biliyorum. Çatak'tan gelirken 'Boş gelmiyelim' diye düşündük ve dağlarda hala var olan kar yığınlarını kamyona doldurduk. Yeni satışa başladık ama bir saat içerisinde kamyondaki karın tamamını satacağımızı düşünüyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak - Dağlardan Kamyonla Getirdiği Karları Cizre'de Torbasını 3 Liradan Sattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • eyüp koklü: sana helal olsun 0 0 Yanıtla
  • eyüp koklü: baba sana helal olsun ya güzel fikir 0 0 Yanıtla

Advertisement