Şırnak, Diyarbakır ve İstanbul'da Hırsızlık Çetesine Operasyon - Son Dakika
Güncel

Şırnak, Diyarbakır ve İstanbul'da Hırsızlık Çetesine Operasyon

Şırnak, Diyarbakır ve İstanbul\'da Hırsızlık Çetesine Operasyon

Şırnak ve ilçeleri ile Diyarbakır ve İstanbul'da 6 aylık çalışmanın ardından 150 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda hırsızlık çetesi çökertildi.

23.01.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak ve ilçeleri ile Diyarbakır ve İstanbul'da 6 aylık çalışmanın ardından 150 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda hırsızlık çetesi çökertildi.

Yapılan çalışmalarda örgüt üyelerinin birçok hırsızlık olayına katıldığı tespit edildi. 4 kişinin tutuklandığı operasyonda 3 kişi adli kontrolden geçirilirken 3 kişinin ise arandığı belirtildi. Konuyla ilgili Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Şırnak Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği tarafından ilimiz merkez ve ilçelerinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda kimlikleri tespit edilen şüphelilerin birden fazla eylemlerinin olması ve farklı şehirlerde de hırsızlık olaylarını gerçekleştirmiş olmaları sebebiyle yaklaşık 6 ay süren çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmalarda hırsızlık olaylarının örgütlü bir biçimde başta Şırnak merkez ve ilçeleri olmak üzere İstanbul, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Muş illerinde gerçekleştirildiği tespit edildi. Şahısların suç faaliyetlerini planlı ve organize bir şeklide gerçekleştirdikleri, örgüt üyelerinin menfaat birlikteliği içerisinde geçimlerini hırsızlıktan sağladıkları, başkaca geçim kaynaklarının bulunmadığı ve bu işten haksız kazanç elde ettikleri gözlemlenmiştir. Bu şahısların genellikle tarım il ve ilçe müdürlükleri ve ziraat odalarını hedef aldıkları ayrıca örgüt kapsamında 'İş Yerinden Hırsızlık, Kamu Binalarından Hırsızlık, Oto Hırsızlığı, Otodan Hırsızlık, Mazot Hırsızlığı, Mala Zarar Verme' suçlarını işledikleri tespit edilmiştir. Şırnak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince 17 Ocak 2014 günü sabah saatlerinde, 150 polisin katılımıyla, başta Şırnak ve ilçeleri ile Diyarbakır ve İstanbul illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon ile şüpheliler yakalanmıştır. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda çalıntı eşyalar ve hırsızlık yapmakta kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir. Şahısların gerçekleştirdikleri olaylar ile yaklaşık 400 bin TL haksız kazanç sağladıkları tespit edilmiştir. Bu olayların aydınlatılmasında güvenlik güçlerimize yardım ve desteklerini esirgemeyen tüm Şırnak halkına teşekkürlerimizi sunarız" denildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak, Diyarbakır ve İstanbul'da Hırsızlık Çetesine Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement