Şırnak Doğu ve Güneydoğu Kara Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Şırnak Doğu ve Güneydoğu Kara Teslim Oldu

Şırnak Doğu ve Güneydoğu Kara Teslim Oldu

Doğu ve Güneydoğu kara teslim oldu DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 3 günden beri etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

08.01.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu kara teslim oldu

DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 3 günden beri etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Elazığ merkez ve ilçelerde 1 gün, Şırnak merkez ve bağlı köylerde 2 gün okulların tatil olmasına yolaçan kar yağışı, Elazığ'da 362, Şırnak'ta 30 köy yolunun kapanmasına, tüm köy yollarının kapandığı Diyarbakır'ın Kulp İlçesi genelinde de okullar tatil edilmesine yolaçtı.

ÇÜNGÜŞ, KULP VE LİCE YOĞUN ÇALIŞMA

Diyarbakır'ın Çüngüş, Ergani, Hani, Lice ve Kulp İlçeleri'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız sürüyor. Bu köylere bağlı toplam 50 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar yağışının çok daha yoğun olduğu Çüngüş, Kulp ve Lice'de büyükşehir ve ilçe belediyelerine ait araçlarla kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Kulp İlçe merkezinde kar kalınlığı 20 santim metreye, yüksek alanlarda ise 50 santim metreye ulaştı. İlçe genelinde tüm okullar bugün tatil edildi.

ŞIRNAK'TA 30 KÖY YOLU KAPALI

Şırnak ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı merkez Uludere ve Beytüşşebap İlçeleri'nde 30 köy yolunun kapanmasına yolaçtı. Köy yoların İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açma çalışmaları sürüyor. Şırnak Belediyesi'ne bağlı ekipler de kent merkezinde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Evleri toprak olan vatandaşlar kar küreği ile damda biriken kar yığınlarını temizlerken bazı vatandaşlar da Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektiği görüldü

ELAZIĞ'DA 362 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ'da kapalı bulunan köy yolu sayısı 362'ye yükseldi. Kapalı yolların açılması için çalışmaların aralık sürdüğü Elazığ Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu bugün itibari ile Ağın 16, Alacakaya 10, Arıcak 11, Baskil 26, Merkez 63, Maden 36, Karakoçan 28, Keban 30, Kovancılar 65, Palu 31 ve Sivrice 46 olmak üzere toplam 362 köyümüzün bin 762 kilometrelik yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

MARDİN'DE KARLA KARIŞIK ÇAMUR YAĞDI

Mardin'de dün gece başlayan kar yağışı, havadaki toz bulutuyla birleşerek çamur olarak yağması, görenleri hayrete düşürdü. Sabah saatlerinde araçların üzerinde biriken çamurlu kar yığınlarını gören vatandaşlar, şaşakaldı. İşyerlerinin önündeki çamurlu kar yığınlarını temizleyen esnaf, her yıl aynı şekilde ilk kar yağışının çamurlu olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Doğu ve Güneydoğu Kara Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement