Şırnak - Hdp'li Kaplan Cizre İçin Bağımsız Gözlemci Heyeti Kurulmalı - Son Dakika
Güncel

Şırnak - Hdp'li Kaplan Cizre İçin Bağımsız Gözlemci Heyeti Kurulmalı

Şırnak - Hdp\'li Kaplan Cizre İçin Bağımsız Gözlemci Heyeti Kurulmalı

Hdp'li Kaplan: Cizre için bağımsız gözlemci heyeti kurulmalı HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre'de meydana gelen olayların provokasyon olduğunu ileri sürdü, bunların durması ve çözüm sürecinin selameti için 'gözlemci heyeti' oluşturulması gerektiğini söyledi.

17.01.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Kaplan: Cizre için bağımsız gözlemci heyeti kurulmalı

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre'de meydana gelen olayların provokasyon olduğunu ileri sürdü, bunların durması ve çözüm sürecinin selameti için 'gözlemci heyeti' oluşturulması gerektiğini söyledi. Kaplan, "Çözüm sürecini en çok zorlayacak nokta Cizre'dir. Daha önce de söylemiştik. Cizre'de yabancı ajanlara, provokatörlere meydanı bırakmamak lazım" dedi.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde amatör İdil 1937Spor'un futbolcularıyla kahvaltı yapan Hasip Kaplan, Cizre İlçesi'ndeki olaylardı değerlendirdi. Olayların görünenden de vahim olduğunu söyleyen Kaplan, hem kendi partileri hem hükümet tarafından yapılan açıklamalara rağmen olayların durmadığını anlattı. Kaplan, şunları söyledi: "Çocuk ölümlerinin arkasından dün gece yine Cizre'de yaşanan olaylar hep provokasyon kavramını ortaya getiriyor. Ama bu güç güvenlik güçlerinin içinde mi, başka güçler mi, yoksa dışarıdan başka güçler mi geldi. Böyle bir durum karşısında acil olarak bağımsız heyetin Cizre'de daha vahim olaylar olmadan oluşturulması gerekir. Farklı yabancı ajanların da olabileceği ihtimali gözetlenerek Irak ve Suriye'deki çatışmalarda dikkate alınarak her türlü unsurun ve tahrikin provokasyon da olabileceği dikkate alınarak çözüm sürecinin selameti açısından çok hızlı bir şekilde bağımsız, tarafsız bir gözlemci heyetin kurulması gerekir. Bu kurulun derhal Cizre'ye giderek çalışma yapması lazım."

Hasip Kaplan, her barış çağrısının ardından olaylar olduğunu vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adliye binasının arkasında bir binada el bombası patlıyor, yine güvenlik alanı içerisinde bulunan Hükümet Konağı'na roket atılıyor ve bunların hiç birisi aydınlatılamıyor. Son olaylarda yeni atanan Emniyet Müdürü'nün bağlantısı konuşuluyor.Tabi ki bu kadar problemin olduğu bir ilçeye çok olumsuz ve zamansız bir atamadır bu. Fakat anladığımız kadarıyla rapor almış, gelmiş bir iki gün sonra gitmiş, buralarda gözükmüyor. Ne oluyor bilmiyoruz. Çözüm sürecini en çok zorlayacak nokta Cizre'dir. Daha öncede söylemiştik. Cizre'de yabancı ajanlara, provokatörlere meydanı bırakmamak lazım."

Hasip Kaplan, Cizre'de çatışmaları PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG- H ile Hüda- Par arasında çatışmalar olarak görmenin 'büyük bir yanılgı' olacağını iddia etti. Artık geçen her dakikanın önemli olduğunu kaydeden Kaplan, "YDG-H ile Hüda- Par çatışmasının çok ötesinde bir durum vardır. Hükümetin güven verici adımlar atması gerekiyor. Söz, laf zamanı değildir. Geçen her dakika son derece önemlidir. Bir an önce bağımsız gözlemci heyetinin çalışıp provokasyonları açığa çıkartması gerekiyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak - Hdp'li Kaplan Cizre İçin Bağımsız Gözlemci Heyeti Kurulmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement