Şırnak'ta 12 Mahalle ve 2 Meydana Kürtçe İsim - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 12 Mahalle ve 2 Meydana Kürtçe İsim

Şırnak\'ta 12 Mahalle ve 2 Meydana Kürtçe İsim

Şırnak Belediye Meclisi aldığı karar ile 12 mahalle ve 2 meydana mevcut isimler yerine Kürtçe isimler verdi.

09.11.2014 12:01  Güncelleme: 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Belediye Meclisi aldığı karar ile 12 mahalle ve 2 meydana mevcut isimler yerine Kürtçe isimler verdi. Bir mahalleye IŞİD'in saldırıları altında olan Kobani ismi verilirken, Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, meydan ve mahalle isimlerini değiştirme isteminin halktan geldiğini belirterek, kararı önümüzdeki günlerde onaylaması için Valiliğe göndereceklerini söyledi.

Şırnak Belediye Meclisi, aldığı karar ile kentteki 12 mahalle ve 2 meydanın isimlerini değiştirerek, mahalle ve meydanlara Kürtçe isimler verdi. Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, isimleri değiştirme isteminin halktan geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"Çok yoğun istek vardı bu konuda. Vakıfkent, Aydınlıkevler gibi anlamsız mahalle isimlerinin değiştirilmesini kendilerine has mahalle isimlerinin verilmesini istiyorlardı. Bu konuda daha önce meclis kararı almıştık. Genel anlamda sokak, cadde, meydan ve mahalle isimlerinin değiştirilmesi için bunun ilk adımı olarak mahalle ve iki tane meydan ismini değiştirme çalışması yaptık. Bunun için tamamen mahalle komisyonlarının, muhtarların kendimizin halkla yapmış olduğumuz diyaloglar sonucu onların önerileri doğrultusunda ve istekleri doğrultusunda bu değişiklikleri yani isimleri onların istediği şekilde belirledik. Karar, meclisimizin Cuma günkü toplantımızda geçti. Şimdi bu kararı Valiliğe göndereceğiz."

BİR MAHALLENİN İSMİ 'KOBANİ' OLACAK

Başkan Kadırhan, Vakıfkent Mahallesi'nin adının mahalleliler ve muhtarın yaptığı çalışmalar sonucunda adının Kobani olarak değiştirilmesi talebinin geldiğini de ifade ederek, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 50 güne varan çok yoğun bir saldırı var Kobani'ye. Mahalle komisyonu ve mahalleli kendi aralarında oturmuş, muhtarda yaptığı çalışmalar sonucunda ortak bir karar alarak bize bu ismi getirdiler. Biz de uygun gördük ve Vakıfkent'in ismini 'Kobani Mahallesi' olarak değiştirdik. Tabii bu konuda resmi kurumların, Valiliğin yani tavrı da önemli olacak. Bu halkın talebi, bizden istediği bir şeydir. Biz de bu taleplere göre değiştirdik. Çözüm süreci de devam ediyor. Bazı yalpalamalara rağmen ama eminim ki süreç dolayısıyla Valilik de veto etmeyecek bu isimleri ve kabul edecektir."

Şırnak'ta, Belediye Meclisinin aldığı karar ile Yeni Mahalle'nin adı 'Cudi', İsmetpaşa'nın adı 'Herekol', Gazipaşa'nın adı 'Fareşin', Vakıfkent'in adı 'Kobani', Bahçelievler'in adı 'Gabar', Atatürk Mahallesi'nin adı 'Çırav', Yeşilyurt'un adı 'Botan', Gündoğdu'nun adı 'Rojhilat', Dicle'nin adı 'Kato', Şehri Nuh'un adı Şehre Nuh, Aydınlık'ın adı 'Tanin', Cumhuriyet Mahallesi'nin adı 'Besta' olarak değiştirilirken, Cumhuriyet Meydanı'nın adı 'Azadi' ve Ömer Kabak Meydanı'nın adı 'Aşiti' meydanı olarak değiştirildi.

- Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 12 Mahalle ve 2 Meydana Kürtçe İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement